آموزش آش کارده

آش کارده یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان چهارمحال و بختیاری است که به روش‌های مختلف درست می‌شود. برای یادگیری کامل و قدم به قدم تهیه آش کارده، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
سبزی کارده خشک ۴۰۰ گرم
برنج نیم دانه ۲۰۰ گرم
ماست یا دوغ خیلی ترش ۱ کیلو گرم
آرد گندم ۳ قاشق غذاخوری
آرد جو ۲ قاشق غذاخوری
آب گرم ۲ تا ۲ و نیم لیتر
پیاز ۲ عدد
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

آموزش آش کارده

مرحله اول

برای درست کردن آش کارده، ابتدا سبزی کارده خشک را با آب گرم در یک کاسه مناسب می‌ریزیم و می‌گذاریم به مدت ۳ ساعت خیس بخورد. سپس آن را از آب درآورده و همراه با آرد جو داخل یک قابلمه می‌ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله، با استفاده از گوشتکوب، مخلوط سبزی و آرد را خوب می‌کوبیم تا کاملاً یکدست شوند. سپس آبی که سبزی کارده در آن خیس خورده را به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم.

مرحله سوم

حال ماست یا دوغ ترش را به قابلمه اضافه کرده و با آب ترکیب می‌کنیم. سپس منتظر می‌مانیم تا مواد شروع به جوشیدن کنند. وقتی ترکیب ماست و آب جوشید، باید هر چند لحظه یکبار آن را هم بزنیم تا ته نگیرد.

مرحله چهارم

حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان نیاز است تا سبزی کارده به خوبی بپزد و لعاب بیندازد. وقتی سبزی کارده پخت، برنج را به قابلمه اضافه کرده و اجازه می‌دهیم آش به مدت یک ساعت دیگر با حرارت ملایم بپزد.

مرحله پنجم

پس از گذشت این زمان، پیازها را به صورت خلالی نازک و یکدست خرد می‌کنیم. سپس یک تابه روی حرارت می‌گذاریم و مقداری روغن اضافه می‌کنیم. سپس پیاز را به تابه اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم تا سبک شود.

مرحله ششم

در این مرحله، آرد گندم را همراه با کمی زردچوبه به تابه اضافه کرده و تفت دادن را ادامه می‌دهیم تا طعم خامی آرد گرفته شود. در نهایت، این مخلوط را به قابلمه آش اضافه کرده و پس از ۱۵ دقیقه، آش ما آماده سرو است.