آش کشک

آش کشک یکی از آش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روش های متفاوتی تهیه می‌شود. برای یادگیری این دستور آشپزی، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
لوبیا چیتی یا قرمز ۱ پیمانه
نخود ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
برنج ½ پیمانه
سبزی آشی ۱ کیلوگرم
پیاز ۴ عدد بزرگ
سیر ۱۰ حبه
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
کشک ۱ پیمانه
رشته آشی به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت آش کشک

خیساندن حبوبات

برای درست کردن آش کشک سنتی ابتدا نخود، لوبیا، عدس و برنج را جداگانه حداقل ۳ ساعت خیس می‌کنیم. سپس لوبیا و نخود را هرکدام در یک قابلمه کوچک با ۲ پیمانه آب می‌گذاریم و روی حرارت می‌پزیم.

تفت دادن پیاز ها

در این مرحله، ۳ عدد از پیازها را خلالی می‌زنیم و با کمی روغن در یک قابلمه بزرگ سرخ می‌کنیم تا طلایی شوند. بعد از آن، ۶ حبه سیر را ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم.

افزودن ادویه

اکنون مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه می‌کنیم و سیرها را فقط به مدت کوتاهی تفت می‌دهیم تا عطر آن‌ها بلند شود. سپس سبزی آشی را درشت خرد کرده و به مخلوط اضافه می‌کنیم.

سرخ کردن سبزی آش

سبزی آشی را چند دقیقه سرخ می‌کنیم تا رنگش تغییر کند. سپس برنج و عدس خیس‌خورده را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم. در این مرحله، مقداری آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب سریع‌تر به جوش بیاید.

پخت برنج و عدس

وقتی که آب به جوش آمد، حرارت را کم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم برنج و عدس به آرامی بپزند تا نرم شوند و مزه‌ها با هم ترکیب شوند. بعد از اینکه عدس و برنج خوب پخته شدند، نخود و لوبیا را که قبلاً پخته‌اید، آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید.