آموزش باسلوق ساوه

باسلوق ساوه یک نوع شیرینی سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با استفاده از شیره انگور و گردو تهیه می‌شود. این شیرینی به ویژه به شهر ساوه تعلق دارد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه باسلوق ساوه، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم باسلوق ساوه
شیره انگور رقیق ۲ پیمانه
آرد ½ پیمانه
آب ۱ پیمانه
پودر هل ۲ قاشق چایخوری
مغز گردو ۳۰۰ گرم

آموزش باسلوق ساوه

مرحله اول

برای درست کردن باسلوق خوشمزه، اول شیره انگور و آب را در یک قابلمه ریخته و با هم خوب مخلوط کنید تا یکنواخت شوند. سپس آرد را دو تا سه بار الک کنید.

مرحله دوم

حالا آرد را کم کم به مخلوط شیره و آب اضافه کنید و هم بزنید تا آرد کاملاً در مایع حل شود. سپس مواد را از صافی عبور دهید تا کاملاً یکنواخت شود و دوباره به قابلمه برگردانید.

مرحله سوم

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پودر هل را به مواد اضافه کنید. به طور مداوم هم بزنید تا آرد پخته شده و طعم خامی آن از بین برود. هم زدن را ادامه دهید تا مواد غلیظ شوند.

مرحله چهارم

غلظت مواد باید به اندازه فرنی باشد. گردوها را چند ساعت قبل در آب ملایم بخیسانید تا نرم شوند و راحت‌تر بتوانید از آنها نخ رد کنید. با استفاده از سوزن و نخ، گردوها را به صورت ریسه درآورید.

مرحله پنجم

حالا ریسه‌های گردو را در مایه باسلوق فرو ببرید و سپس آنها را آویزان کنید. زیر ریسه‌ها سینی بگذارید تا شیره‌ای که پایین می‌ریزد، روی زمین نریزد. بعد از ۱۵ دقیقه دوباره ریسه‌ها را به مایه شیره بزنید.

مرحله ششم

این کار باعث می‌شود که لایه شیره اطراف گردوها ضخیم‌تر شود. این مراحل را هر ۱۵ دقیقه تکرار کنید تا باسلوق به خوبی شیره را جذب کند. اگر در این میان شیره سفت شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم

در نهایت بگذارید باسلوق‌ها به مدت ۲ تا ۳ روز آویزان بمانند تا خشک شوند. پس از خشک شدن، نخ‌های داخل آنها را به آرامی درآورید و سپس باسلوق‌ها را به اندازه دلخواه برش بزنید.