آموزش تهیه باسلوق گردویی

باسلوق گردویی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و سنتی ایران است که به روش‌های مختلف درست می‌شود. برای یادگیری روش کامل و مرحله به مرحله تهیه باسلوق گردویی در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه باسلوق گردویی
آب ۲ لیوان
نشاسته گل ۱ لیوان سرپر
گلاب ½ لیوان
شکر ۱٫۵ لیوان
کره ۱ قاشق غذاخوری
وانیل ۱ قاشق چایخوری
پودر نارگیل به مقدار کافی

روش تهیه باسلوق گردویی

مرحله اول

برای درست کردن باسلوق گردویی خوشمزه ابتدا نشاسته گل را با ۱ لیوان آب خوب مخلوط می‌کنیم تا کاملا حل شود. سپس ۱ لیوان آب باقی‌مانده را در یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم.

مرحله دوم

اجازه می‌دهیم آب به جوش بیاید، سپس شکر را به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم شکر کاملا حل شود. در ادامه مخلوط نشاسته را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم می‌کنیم.

مرحله سوم

حال مایه درون قابلمه را مدام هم می‌زنیم تا غلیظ و سفت شود. دقت کنید که حرارت همیشه خیلی کم باشد تا نشاسته خوب پخته شود و بوی خامی آن از بین برود. وقتی مایه غلیظ شد، گلاب و وانیل را اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

اکنون مایه را خوب هم می‌زنیم و سپس کره را به آن اضافه می‌کنیم. وقتی مایه باسلوق کاملا از دیواره‌های قابلمه جدا شد، از روی حرارت برمی‌داریم و اجازه می‌دهیم کمی از دما کاسته شود.

مرحله پنجم

در این مرحله مقداری پودر نارگیل در یک کاسه می‌ریزیم و یک مغز گردو وسط آن قرار می‌دهیم. سپس با قاشق مقداری از مایع باسلوق را برمی‌داریم و روی مغز گردو می‌ریزیم و اطراف آن را با پودر نارگیل می‌پوشانیم.

مرحله ششم

حال همینطور باسلوق گردویی‌ها را تهیه کرده و در ظرف مورد نظر می‌چینیم. سپس باسلوق‌ها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا کاملا سفت و آماده سرو شوند. نوش جان!