“`html
آموزش بالوتن مرغ
بالوتن مرغ نوعی خوراک خوشمزه از مرغ و سبزیجات است که هم ظاهر زیبایی دارد و هم طعم بینظیری. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه بالوتن مرغ، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم بالوتن مرغ | |
ساق ران مرغ | ۷- ۸ عدد |
هویج | ۳ عدد |
کرفس | ۱ دسته |
سیر | ۳ حبه |
سبزی معطر شامل برگ کرفس و جعفری | ۱ پیمانه |
نمک و فلفل و پاپریکا | به مقدار لازم |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذا خوری |
مواد لازم برای سس | |
خامه | ۴ قاشق غذا خوری |
سس تند | ۱ قاشق چای خوری |
سس خردل | ۱ قاشق چای خوری |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذا خوری |
عصاره آب مرغ پخته شده | ۳ قاشق غذا خوری |
آموزش بالوتن مرغ
مرحله اول
برای درست کردن بالوتن مرغ خوشمزه، ابتدا باید استخوانهای مرغ را جدا کنیم. برای این کار میتوانیم از قیچی یا چاقوی تیز استفاده کنیم و قسمت بالا و پایین ساق ران مرغ را بریده و بعد آرامآرام گوشت را پایین بکشیم تا از استخوان جدا شود.
مرحله دوم
اگر این کار برایتان سخت است، میتوانید از فروشنده بخواهید این کار را برایتان انجام دهد. حالا مرغها را در یک کاسه بزرگ میریزیم و روغن زیتون، نمک، فلفل و پاپریکا را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا طعمدار شود و سپس کنار میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله کرفس و هویجها را به صورت خلالی برش میزنیم. باید دقت کنیم که نه خیلی نازک باشند و نه خیلی ضخیم، بهتر است طول آنها حدود یک وجب باشد. سپس داخل مرغها را با این مواد پر میکنیم، به طوری که حدود ۴ یا ۵ سانتیمتر از بالا و پایین مرغ بیرون بماند.
مرحله چهارم
حالا یک تابه مناسب برمیداریم و مقداری روغن در آن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. سیر رنده شده را در روغن تفت میدهیم تا عطر خوبی بگیرد.
“““html
سیر را خرد میکنیم و کمی تفت میدهیم. سپس سبزی معطر را اضافه کرده و خیلی کوتاه تفت میزنیم.
مرحله پنجم
تابه را از روی حرارت برمیداریم و با یک قاشق چایخوری کمی از مخلوط داخل مرغها میریزیم. یک قابلمه جدید برداشته و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. سپس کمی کره به آن اضافه میکنیم تا ذوب شود. مرغها را درون قابلمه میریزیم.
مرحله ششم
سپس با کره، مرغها را تفت میدهیم. نیازی نیست که خیلی سرخ شوند، فقط کمی باید تغییر رنگ بدهند؛ در واقع ما فقط میخواهیم بوی نامطبوع مرغ گرفته شود. حدود یک تا یک و نیم لیوان آب جوش به مرغها اضافه کرده و با حرارت ملایم میگذاریم به مدت یک ساعت بپزد.
مرحله هفتم
در مرحله بعد، سس را تهیه میکنیم. برای این کار، سس خمه، سس تند، آب لیمو ترش، سس خردل و آب ته قابلمه که مرغ پخته شده در آن است را به هم اضافه کرده و مخلوط میکنیم. سس باید غلیظ باشد تا روی مرغها بماند. بعد از سرو غذا در ظرف، سس را روی مرغها میریزیم.
مرحله هشتم
این غذا ترکیبی از مرغ و سبزیجات است و معمولاً بدون برنج به عنوان خوراک سرو میشود. بهتر است از ساق مرغ درشتتر استفاده کنیم. میتوانیم از روز قبل تا مرحله پر کردن مرغ با خلال هویج و کرفس را آماده کنیم و روز بعد آن را با سبزی معطر پر کرده و بگذاریم بپزد.