آموزش برشتوک دو رنگ

برستوک یکی از شیرینی‌های خوشمزه و ساده ایرانی است که با طعم‌های مختلفی درست می‌شود. برای یادگیری طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله برشتوک دو رنگ، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برشتوک دو رنگ
آرد سفید ۳۵۰ گرم
آرد نخودچی ۱۵۰ گرم
پودر قند ۲۰۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
روغن جامد ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم
پودر هل ۲ قاشق چای خوری
گلاب ۲ قاشق غذا خوری اختیاری
پودر کاکائو ۲ قاشق غذا خوری
شکلات نصف پیمانه
بادام یا پسته خرد شده به مقدار لازم

آموزش برشتوک دو رنگ

مرحله اول

برای درست کردن برشتوک دو رنگ، ابتدا آرد سفید را در یک تابه الک می‌کنیم. سپس تابه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و مدام هم می‌زنیم تا آرد کاملاً بو داده شود و عطر آن آزاد شود.

مرحله دوم

نکته مهم در تهیه این شیرینی این است که باید با صبر آرد را تفت دهیم و حرارت را زیاد نکنیم. آرد باید به آرامی به مدت ۴۰ دقیقه تا یک ساعت تفت بخورد. در این زمان، حتماً آرد را هم بزنید تا نسوزد.

مرحله سوم

آرد باید به طور یکنواخت تفت داده شود و رنگش تغییر نکند. وقتی آرد سفید کاملاً بو داده شد، آرد نخودچی را نیز الک کرده و به تابه اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم تا خوب ترکیب شوند و آرد نخودچی هم بو داده شود.

مرحله چهارم

توجه کنید که آرد نخودچی به زمان کمتری برای تفت نیاز دارد و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کافی است تا عطر آن بلند شود. این بدان معنی است که آرد نخودچی نیز بو خورده است.

مرحله پنجم

پس از این که آردها کمی از حرارت افتادند، تابه را از روی حرارت برداشته و حدود هفت دقیقه صبر می‌کنیم. سپس پودر قند را به تابه اضافه کرده و با قاشق کاملاً مخلوط می‌کنیم. مواد را به دو قسمت تقسیم می‌کنیم.

مرحله ششم

می‌توانیم این کار را با ترازوی آشپزخانه هم انجام دهیم تا مواد به دو بخش مساوی تقسیم شوند. هر قسمت باید حدود ۳۵۰ گرم باشد.

“““html

گرم می‌شود. هر قسمت را داخل دو ظرف جداگانه الک می‌کنیم. الک کردن دوباره مواد تأثیر زیادی بر کیفیت نهایی حلوا دارد.

مرحله هفتم

بنابراین حتماً باید مرحله الک کردن را انجام دهیم. سپس به یکی از قسمت‌ها، ۱ قاشق پودر هل و پودر کاکائو را الک کرده و به آن اضافه می‌کنیم. اگر دوست داشتید، می‌توانید یک قاشق گلاب هم به مواد اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنیم.

مرحله هشتم

نصف مقدار کره را ذوب کرده و به مواد اضافه می‌کنیم. همچنین نصف روغن جامد را ذوب کرده و به مواد اضافه می‌کنیم. باید این مواد با کنترل اضافه شوند و مرتب هم بزنیم تا یک خمیر نسبتاً سفت به دست آید.

مرحله نهم

به نصف دیگر مواد، باقی‌مانده هل و در صورت تمایل، گلاب را اضافه می‌کنیم. نصف دیگر کره را ذوب کرده و به مواد اضافه می‌کنیم. روغن جامد را هم ذوب کرده و به آرامی و کنترل شده به مواد اضافه می‌کنیم تا خمیر ساده شکل بگیرد.

مرحله دهم

یک سینی فر یا رینگ یا ظرف مورد نظر را برداشته و کف آن را با کاغذ روغنی می‌پوشانیم. خمیر شکلاتی را با کف دست روی کاغذ پهن کرده و با کمک قاشق آن را کاملاً صاف و یکدست می‌کنیم.

مرحله یازدهم

برای راحتی کار، خمیر ساده را بین دو نایلون به اندازه تقریبی رینگ یا قالب باز می‌کنیم. سپس با کمک نایلون آن را به داخل رینگ منتقل کرده و با پشت قاشق صاف و یکدست می‌کنیم. سپس شکلات را بر روی بخار کتری به روش بن ماری ذوب می‌کنیم.

مرحله دوازدهم

زمانی که شکلات‌ها کاملاً ذوب شد، روی حلوا می‌ریزیم و با پشت قاشق آنها را روی حلوا پخش می‌کنیم. سپس چند بار آرام ظرف را روی سطح کار می‌کوبیم تا شکلات صاف شود. به دلخواه می‌توانید روی شکلات را با بادام یا پسته خرد شده تزئین کنید.

مرحله سیزدهم

سپس حلوا را داخل یخچال قرار می‌دهیم تا منسجم شود. بعد از اینکه برشتوک خودش را گرفت، آن را از یخچال خارج کرده و با یک چاقو به صورت قطعات عمودی یا اریب و به یک اندازه برش می‌زنیم. سپس آن را در ظرف مورد نظر چیده و سرو می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)