آموزش بزقورمه

بز قورمه یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی شهر کرمان است که با مواد مختلفی تهیه می‌شود. برای یادگیری کامل روش تهیه بز قورمه، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
نخود ۱ پیمانه
کشک غلیظ ۱ پیمانه
نعنا و ترخون خشک ۱ قاشق غذاخوری
آب ۲ لیوان
سیر ۳ حبه
پیاز ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار کافی

آموزش بز قورمه

مرحله اول

برای درست کردن بز قورمه خوشمزه، ابتدا باید نخودها را بشوییم تا تمیز شوند. سپس نخود را در یک کاسه آب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم یک شب در آب بماند تا خوب خیس بخورد.

مرحله دوم

در این مرحله، برای جلوگیری از نفخ نخود، آب آن را چند بار عوض می‌کنیم. بعد از آن، پیاز را پوست کنده و به صورت ریز خرد می‌کنیم و گوشت را نیز به شکل مکعبی برش می‌دهیم.

مرحله سوم

سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و کمی روغن مایع در آن می‌ریزیم. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و پیازهای خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم تا سبک و شفاف شوند.

مرحله چهارم

حالا گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند. فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و ادامه می‌دهیم تا بوی خامی ادویه‌ها از بین برود.

مرحله پنجم

در این مرحله، پوست سیر را جدا کرده و آن را با رنده ریز رنده می‌کنیم. سپس سیر، ترخون و نعنا را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا عطر آنها آزاد شود.

مرحله ششم

به خاطر اینکه نعنا، ترخون و سیر سریع می‌سوزند، حرارت را کم می‌کنیم. سپس نخود خیس خورده را در یک آبکش می‌ریزیم تا آب اضافی‌اش برود و بعد به مخلوط گوشت اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله، آب را به قابلمه می‌افزاییم و اجازه می‌دهیم گوشت و نخود به مدت ۲ ساعت به آرامی بپزند و نرم شوند. بعد از این زمان، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله هشتم

حالا مخلوط بز قورمه را با گوشت کوب می‌کوبیم تا همه مواد کاملا له و نرم شوند. سپس کشک و نمک را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم. قابلمه را دوباره روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا دوغ گرم شود.

مرحله نهم

در نهایت، وقتی بز قورمه گرم شد، حرارت را خاموش می‌کنیم. سپس آن را در ظرف سرو ریخته و با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کرده و به همراه نان تازه و سبزی خوردن سرو می‌کنیم. نوش جان!