“`html
آموزش ته انداز سیب زمینی و مرغ
ته انداز سیب زمینی و مرغ یکی از ته دیگهای خوشمزه و زیبای ایرانی است که معمولا برای مهمانیها درست میشود. برای مشاهده آموزش پخت کامل و گام به گام این غذا، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم ته انداز سیب زمینی و مرغ | |
سینه و ران مرغ | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
برنج | ۴ پیمانه |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
سیر (اختیاری) | ۲ حبه |
آب لیمو ترش تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
آب جوش | ۱ فنجان |
سیب زمینی | ۲ عدد |
کره | ۲۰ گرم |
مواد لازم سس ته انداز |
|
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
آب جوش | ۱ لیوان |
آب لیمو ترش تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
آموزش ته انداز سیب زمینی و مرغ
مرحله اول
برای درست کردن ته انداز سیب زمینی و مرغ خوشمزه، ابتدا در یک ظرف مناسب تکههای مرغ را قرار میدهیم،
“““html
سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران دم کرده، آب لیموترش و روغن مایع را روی گوشت مرغ می ریزیم.
مرحله دوم
حالا مرغ را به خوبی ماساژ میدهیم تا ادویهها به درون گوشت نفوذ کند. بعد از آن، پوست پیاز و سیر را جدا کرده و آنها را خلالی خرد میکنیم. سپس پیاز و سیر را روی گوشت مرغ میریزیم و مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، روی ظرف را با سلفون میپوشانیم و آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا مزهدار شود. در همین حال، در یک کاسه وعده برنج را با ۱ قاشق غذاخوری نمک مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم
اکنون کاسه را تا نیمه با آب پر میکنیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس بخورد. بعد از این زمان، مرغ مزهدار شده را از یخچال خارج میکنیم و داخل تابه مناسب میریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، مواد مزهدار را به تابه اضافه میکنیم، سپس مخلوط کرده و بر روی حرارت ملایم میگذاریم. بعد از آن، آب جوش را به مرغ اضافه کرده و درب تابه را میگذاریم تا مرغ نیمپز شود.
مرحله ششم
حالا با چنگال گوشت مرغ را تست میکنیم. وقتی مرغ نیمپز شد، آن را از تابه خارج کرده و میگذاریم آب مرغ روی حرارت ملایم بجوشد تا پیازها نرم شوند. به دنبال آن، یک تابه جداگانه انتخاب میکنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله، تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم، کمی روغن به آن اضافه میکنیم و تکههای مرغ را داخل تابه میگذاریم. سپس اجازه میدهیم یک طرف آنها خوب سرخ شود و سپس کنار میگذاریم.
مرحله هشتم
حالا پوست سیبزمینی را جدا کرده و میشوییم و با دندههای درشت رنده میکنیم. سپس سیبزمینی رنده شده را میشوییم و در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی آن خارج شود.
مرحله نهم
زمانی که آب اضافی سیبزمینیها خارج شد، آن را در یک کاسه مناسب ریخته و مقداری زعفران دمکرده به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم. سپس مخلوط میکنیم تا مواد کاملاً ترکیب شوند.
مرحله دهم
اکنون در یک قابلمه مناسب مقداری روغن و زعفران دمکرده میریزیم، سپس طرفی که هنوز سرخ نشده است تکههای مرغ را در قابلمه قرار میدهیم و فضای خالی بین مرغها را با سیبزمینی رنده شده پر میکنیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله، برنج خیس خورده را در آبکش میریزیم و اجازه میدهیم آب اضافی آن خارج شود. حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب جوش بیاید. سپس برنج را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله دوازدهم
بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، برنج را آبکشی کرده و اجازه میدهیم آب اضافی آن خارج شود. سپس برنج را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و به یک قسمت از برنج زعفران دمکرده اضافه میکنیم و مخلوط مینماییم.
مرحله سیزدهم
اکنون برنج زعفرانی را روی مرغهای ته انداز میریزیم و با پشت قاشق یا کفگیر برنج را فشرده میکنیم تا کاملاً منسجم شود. سپس برنج سفید را روی برنج زعفرانی میریزیم و دوباره فشرده میکنیم تا برنج منسجم شود.
مرحله چهاردهم
در این مرحله، کره را روی برنج قرار داده و درب قابلمه را با دمکنی میپوشانیم. سپس روی حرارت ملایم شعلهپخشکن قرار میدهیم و درب قابلمه را میبندیم.
مرحله پانزدهم
اکنون اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در همین حین، سس مرغ ته انداز را آماده میکنیم. ابتدا پوست پیاز را جدا کرده و به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. سپس در یک تابه مناسب مقداری روغن اضافه میکنیم.
مرحله شانزدهم
در این مرحله، تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و بلافاصله پیاز را درون آن میریزیم و تفت میدهیم تا پیاز طلایی و سرخ شود. سپس رب گوجهفرنگی، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم.
مرحله هفدهم
اکنون رب گوجهفرنگی را تفت میدهیم تا خامی آن گرفته شود. سپس رب گوجهفرنگی را به آب مرغ اضافه کرده و مخلوط میکنیم. با لیسک پیازها را له کرده و آب جوش را به همراه آب لیموترش تازه به سس اضافه میکنیم.
مرحله هجدهم
در نهایت اجازه میدهیم سس روی حرارت ملایم بجوشد. سپس بعد از ۴۵ دقیقه، مرغ ته انداز را در ظرف مناسب برمیگردانیم و سس را روی آن میریزیم و با سبزی خوردن و ماست سرو میکنیم. نوش جان.