آموزش ته انداز کتف و بال مرغ
ته انداز یا ته دیگ کتف و بال مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است. برای یادگیری این دستور پخت خوشمزه، با مجله سرگرمی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
کتف و بال | ۶ عدد |
برنج | ۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
ماست | ۶ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری غلیظ |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
سس فرانسوی | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
خلال پسته و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت ته دیگ بال و کتف مرغ
طعم دار کردن کتف و بال مرغ
برای تهیه ته انداز کتف و بال مرغ، نخست کتف و بال مرغ را به همراه سس فرانسوی، روغن زیتون، یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل در یک کاسه مخلوط میکنیم تا طعمدار شوند.
استراحت دادن
سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و برای چند ساعت در یخچال میگذاریم. در همین حین برنج را بنا بر نوع آن، بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت با آب ولرم و یک قاشق چایخوری نمک خیس میکنیم و کنار میگذاریم.
مخلوط زرشک و شکر
در این مرحله زرشک و شکر را با هم مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم تا طعم زرشکها جذب شود. بعد یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب سریعاً به جوش بیاید.
پخت اولیه برنج
سپس برنج خیس شده را به آب جوش اضافه میکنیم و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه اجازه میدهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. وقتی دانههای برنج نرم شدند ولی مرکز آنها هنوز سفت بود، برنج را آبکشی میکنیم.
مخلوط سایر مواد
حالا تخممرغها را در یک کاسه خوب مخلوط میکنیم تا یکنواخت شوند، سپس ماست، زعفران دم کرده، دو قاشق غذاخوری روغن مایع و مقداری نمک را اضافه میکنیم و دوباره مخلوط میکنیم تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
چیدن مواد در قابلمه
در این مرحله، برنجی که آبکش کردهایم را با تخممرغ و ماستی که مخلوط کردهایم ترکیب میکنیم تا کاملاً یکنواخت شود. سپس کتف و بال مرغ را از یخچال در میآوریم. در یک قابلمه مناسب کمی روغن ریخته و کتف و بال را در آن میچینیم.
ادامه چیدن مواد در قابلمه
حالا مقداری از مخلوط برنج را روی کتف و بال میریزیم و با پشت قاشق آن را فشرده کرده تا سطحش صاف شود. سپس مقداری خلال پسته و زرشک به آن اضافه میکنیم. بعد از آن، باقیمانده برنج را میریزیم و دوباره با پشت قاشق فشرده میکنیم.
قرار دادن قابلمه روی حرارت
در این مرحله، قابلمه را روی حرارت میگذاریم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت خیلی ملایم دم بکشد. مهم است که حرارت زیر قابلمه را زیاد نکنیم، چون ممکن است تهدیگ خیلی زود بسوزد.
سرو
وقتی که برنج دم کشید، ته قابلمه را زیر آب سرد میزنیم تا تهچین راحتتر از قابلمه جدا شود. سپس یک دیس روی درب قابلمه میگذاریم و قابلمه را روی آن برمیگردانیم تا تهچین کتف و بال به شکل یکدست روی دیس قرار بگیرد.