آموزش جوجه ترش
جوجه ترش یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در استانهای گیلان و مازندران است. اگر میخواهید طرز تهیه این غذای شمالی را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سینه مرغ | ۶۰۰ گرم |
رب انار ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
ماست پر چرب | ۲ قاشق غذاخوری |
مغز گردو | ۸ عدد |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت جوجه ترش
برش زدن سینه های مرغ
برای تهیه جوجه ترش شمالی، ابتدا سینههای مرغ را بشویید. سپس آنها را روی تخته برش قرار دهید و به قطعات مربع یا مستطیل متوسط برش بزنید. این تکهها را در یک کاسه مناسب بریزید.
در مرحله بعد، پیاز را به صورت خلالی و درشت خرد کنید و به کاسه حاوی مرغ اضافه کنید. سپس زعفران دم کرده و ماست چکیده پر چرب را به همین کاسه اضافه کنید. در نهایت گردوها را آسیاب کنید و به مواد اضافه نمایید.
ترکیب مواد
حالا رب انار و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع را به کاسه اضافه کنید. مقداری نمک و فلفل سیاه هم به آن بزنید و همه مواد را با دست خوب ترکیب کنید تا طعمدار شوند.
استراحت دادن
بعد از ترکیب مواد با مرغ، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را یک شب در یخچال قرار دهید تا مرغ طعم بهتری بگیرد. بعد از یک شب، کاسه را از یخچال خارج کنید.
به سیخ کشیدن مرغ ها
در این مرحله، تکههای مرغ را به سیخ بزنید. سپس منقل زغال را به طور یکنواخت روشن کنید و سیخها را روی منقل بچینید. سیخها را به طور مداوم در فواصل زمانی مشخص بچرخانید تا مرغ به طور یکدست کباب شود.
نکته مهم
نکته مهم این است که جوجه ترش به خاطر وجود رب انار اگر با حرارت زیاد پخته شود، ممکن است روی آن بسوزد در حالی که درونش خام بماند. به همین دلیل نیازی به باد زدن زغالها نیست و باید صبور باشید.
سرو
وقتی جوجهها نیمپز شدند، میتوانید چند سیخ گوجهفرنگی و فلفل سبز را روی منقل قرار دهید تا همراه با کباب سرو کنید. در نهایت جوجه ترش را به همراه گوجهفرنگی و فلفل در ظرف دلخواه سرو کنید و با کته میل کنید.