آموزش حلوای به
حلوای به یکی از انواع حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روش های مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری طرز تهیه این دسر خوشمزه در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم حلوای به | |
میوه به | ۸۰۰ گرم |
شکر | ۲ لیوان سرخالی |
نشاسته گل | ۶۰ گرم (۱ لیوان سرخالی) |
مغز گردو | ¾ لیوان |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
پودر ژلاتین | ۴ قاشق غذاخوری |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور پخت حلوای به
مرحله اول
برای شروع تهیه حلوای به، ابتدا میوههای به را پوست کرده و به تکههای کوچک خرد میکنیم. سپس آنها را وزن کرده و ۸۰۰ گرم از آنها را در یک قابلمه میریزیم. سپس شکر را لابهلای تکههای به ریخته و آن را در یخچال قرار میدهیم.
مرحله دوم
اکنون به مدت ۶ تا ۸ ساعت صبر میکنیم تا تکههای به آب بیندازند. پس از گذشت این زمان، آنها را از یخچال بیرون میآوریم و روی حرارت ملایم میگذاریم. پس از حدود ۲ ساعت پخت، با استفاده از گوشتکوب، تکههای به را خوب له میکنیم تا به حالت پوره درآید.
مرحله سوم
در این مرحله، نشاسته گل را به همراه یک لیوان آب در یک کاسه مناسب میریزیم تا خوب حل شود. سپس این مخلوط را به قابلمهای که پوره به در آن وجود دارد اضافه میکنیم و میگذاریم تا روی حرارت ملایم غلیظ شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه پوره به غلیظ شد و رنگ تغییر کرد، پودر هل و مغز گردو خرد شده را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا مواد یکدست شوند. در ادامه، پودر ژلاتین را به همراه نصف لیوان آب سرد در یک کاسه مناسب مخلوط میکنیم.
مرحله پنجم
پس از اینکه ژلاتین حالت اسفنجی شد، آن را به روش بن ماری روی حرارت بخار آب ذوب میکنیم. سپس ژلاتین ذوب شده و کره را به پوره به اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا پوره غلیظتر شود.
مرحله ششم
زمانی که رد قاشق روی پوره به باقی بماند، به این معنی است که حلوا آماده است. در ادامه، یک ظرف پیرکس را با آب سرد پر میکنیم تا خنک شود، سپس آب را خالی کرده و مایه حلوا را داخل ظرف میریزیم و آن را صاف میکنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله، حلوا را به مدت ۶ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا سفت و منسجم شود. پس از گذشت این زمان، حلوا را از یخچال درآورده و با چاقو به شکل دلخواه برش میزنیم و کمی پودر نشاسته روی آن میپاشیم.