آموزش حلوای ترح
حلوا یکی از دسرهای قدیمی و سنتی در ایران است. معمولاً در ماه رمضان و بهویژه برای افطار استفاده میشود. یکی از انواع این دسر، حلواترح نام دارد که با آرد اوماج و روغن حیوانی تهیه میشود و معمولاً با نان به عنوان عصرانه یا افطاری سرو میشود. اوماج به آردی گفته میشود که به شکل گلولهای خشک شده است. در این حلوا از گردو و زردچوبه استفاده میشود که آن را مقوی و خوشمزه میکند.
مواد لازم برای تهیه حلواترح | |
آرد | ۱ پیمانه |
گلاب | به مقدار لازم |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
گردوی آسیابشده | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری |
روغنحیوانی | ½ پیمانه |
شیرهانگور | ½ پیمانه |
دستور تهیه حلوای ترح
مرحله اول
برای درست کردن حلوای ترح خوشمزه، ابتدا لازم است چند ساعت قبل از آغاز پخت، آرد را با گلاب مخلوط کنیم. باید آنقدر گلاب به آرد اضافه کنیم که خمیر به شکل گلوله در بیاید. این حلوا به روش حلواهای معمولی تهیه میشود.
مرحله دوم
سپس، خمیرها را درون یک آبکش میریزیم و با دست آنها را از صافی عبور میدهیم تا کوچک شوند. خمیرهای ریز شده را روی یک سینی معمولی میریزیم تا چند ساعت خشک شوند. حالا یک تابه برمیداریم و روغن حیوانی را درون آن میریزیم.
مرحله سوم
وقتی روغن داغ شد، اوماجها یا همان آرد گلولهشده را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. اگر اوماجها کاملاً خشک باشند، روغن کمتری به خود میگیرند و سریعتر طلایی میشوند. برای مخلوط کردن آنها از قاشق چوبی استفاده میکنیم.
مرحله چهارم
وقتی آرد به خوبی تفت داده و طلایی شد، زردچوبه را به آن اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا عطر زردچوبه آزاد شود. میتوانیم دلخواه کمی ادویه کاچی هم اضافه کنیم. سپس شیره انگور را به همراه کمی آب جوش به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حال مخلوط را هم میزنیم تا حالت حلوا مانند بگیرد. در این مرحله میتوانیم گردوی آسیابشده و زعفران را اضافه کنیم تا خوشمزهتر شود. سپس در تابه را میپوشانیم و اجازه میدهیم با حرارت کم پخته شود. این حلوا را میتوان با نان سنگک سرو کرد.