آموزش حلوای زعفرانی

حلوا زعفرانی یک نوع دسر خوشمزه و مجلسی ایرانی است که معمولاً برای مهمانی‌ها درست می‌شود. این حلوا به خاطر رنگ زیبایی که دارد، معمولاً در مجالس ختم و سفره‌های مذهبی سرو می‌شود. شما می‌توانید این حلوا را به سلیقه‌تان ساده درست کنید یا به صورت مجلسی‌تر مانند بیسکو حلوا یا با نان میکادو تهیه کنید. برای دیدن آموزش کامل این دسر خوشمزه، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم حلوا زعفرانی
آرد سفید قنادی 1.5 کیلوگرم
روغن حیوانی یا مایع 500 گرم
شکر 6 لیوان فرانسوی
آب 3.5 لیوان فرانسوی
زعفران 2 مثقال
آب جوش برای زعفران ½ لیوان
گلاب ½ لیوان

دستور پخت حلوای زعفرانی

مرحله اول

برای درست کردن حلوای زعفرانی ابتدا زعفران را آسیاب کنید و در یک ظرف دربسته بگذارید. سپس آب جوش را به آن اضافه کرده و درب ظرف را ببندید و روی بخار کتری بگذارید تا دم بکشد.

مرحله دوم

در این مرحله آرد را داخل تابه الک کنید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود 30 دقیقه به طور مداوم آرد را تفت دهید تا رنگش کمی تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله سوم

سپس روغن را به آرامی به آرد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کاملاً مخلوط شوند. اگر آرد گلوله شد، با پشت قاشق آن را خرد کنید.

مرحله چهارم

به تفت دادن ادامه دهید تا مایه کمی نرم و شل شود. در یک قابلمه 3.5 لیوان آب ریخته و شکر را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. به آرامی هم بزنید تا شکر در آب حل شود.

مرحله پنجم

اجازه دهید شکر با آب به جوش بیاید و حدود 20 دقیقه بپزد. سپس 3 قاشق غذاخوری زعفران دم‌کشیده را اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه آن را از روی حرارت بردارید و کم کم به آرد اضافه کنید.

مرحله ششم

با مخلوط آرد تفت دهید تا شربت زیاد نشود و حلوا شل نشود. به این مخلوط گلاب و زعفران را نیز اضافه کنید.

مرحله هفتم

حالا به خوبی تفت دهید تا عطر گلاب و زعفران بلند شود و اگر لازم بود باقی شربت را آرام آرام اضافه کنید. در این مرحله طعم حلوا را بچشید تا مطمئن شوید که شیرینی آن به اندازه است.

مرحله هشتم

اگر شیرینی حد زیادی بود، به آن شربت اضافه نکنید. معمولاً حدود 1 لیوان شربت باقی می‌ماند. حالا حلوای زعفرانی را در سینی شکل دهید و با مغزیجات مختلف تزئین کنید. نوش جان!