“`html
آموزش حلوای شیره خرما
حلوای شیره خرما یکی از حلواهای خوشمزه و محبوب در ایران است که میتوانیم آن را با روشهای مختلف درست کنیم. این حلوا را میتوانیم بسته به سلیقه خود با آرد گندم یا آرد برنج تهیه کنیم. اگر از آرد برنج استفاده کنیم، طعم خرما بیشتر حس میشود، اما با آرد گندم، طعم آن کمی متعادلتر خواهد شد. این حلوای خوشمزه اصلیتاً از استان سیستان و بلوچستان است، اما در شهرهای دیگر و استانهای جنوبی هم با دستورهای متفاوت تهیه میشود. برای یادگیری این آموزش آشپزی، ادامه مطلب را در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم حلوای شیره خرما | |
آرد گندم یا برنج | 2 لیوان |
روغن | 1 لیوان |
شیره خرمای آب شده | 2 لیوان |
دستور پخت حلوای شیره خرما
مرحله اول
برای تهیه حلوای شیره خرما، ابتدا باید شیره خرما را آماده کنیم. در سیستان و بلوچستان، شیره را از خرماهای کاملاً رسیده درست میکنند. خرماها را در دیگها میگذارند و میپزند تا آب آن خارج شود.
مرحله دوم
سپس شیره به دست آمده را از صافی عبور میدهند و استفاده میکنند. میزان شیره خرما بستگی به سلیقه شما دارد؛ میتوانید حلوایی شیرینتر یا با طعمی ملایمتر درست کنید.
مرحله سوم
شیره را در یک ظرف میریزیم و کمی آب به آن اضافه میکنیم تا رقیق شود. (اگر نمیخواهید حلوا رقیق باشد، آب اضافه نکنید.) سپس آرد را در یک تابه میریزیم و کمی تفت میدهیم.
مرحله چهارم
پس از آن، روغن را به آرد اضافه میکنیم و ادامه میدهیم به تفت دادن تا بوی خامی روغن از بین برود. مداوم هم میزنیم تا رنگ ترکیب آرد و روغن تغییر کند، سپس شیره آب شده را به آن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا به طور مداوم تفت میدهیم و مواد را در تابه جمع میکنیم و با قاشق چوبی هم میزنیم تا حلوا قوام پیدا کند و منسجم شود. هم زدن مداوم در این مرحله بسیار مهم است.
مرحله ششم
هم زدن و جمع کردن حلوا به طور مداوم باعث میشود تا تمام قسمتهای حلوا به خوبی بپزد. وقتی حلوای شیره خرما به غلظت دلخواه رسید، آن را در ظرف مورد نظر میریزیم و میتوانیم با انواع مغزیجات و وسایل تزئینی بر روی آن را تزیین کنیم. نوش جان!