آموزش حلوای ضیابری

حلوا ضیابری یکی از شیرینی‌های خوشمزه و معروف ایرانی است که ریشه‌اش به شهرهای شمالی کشور باز می‌گردد. برای یادگیری روش درست کردن این حلوا با سایت رضیم همراه باشید و مراحل را به سادگی دنبال کنید.

مواد لازم حلوای ضیابری
آرد برنج ۲ کیلو گرم
کره آب شده ۱۰۰ گرم
آب ۱ لیوان
جوهر لیمو یک سوم قاشق چای خوری
شکر ۱ کیلو گرم
زنجبیل ۱ قاشق مربا خوری
هل ۲ قاشق مربا خوری
زیره ۱ قاشق مربا خوری
پودر قند ۱ قاشق غذا خوری
مغز گردو ۱۰۰ گرم

آموزش حلوای ضیابری

مرحله اول

برای شروع، ابتدا آرد برنج را الک می‌کنیم تا صاف و یکدست شود. سپس آن را در یک تابه مناسب می‌ریزیم و با حرارت ملایم برای حدود ۲۰ دقیقه تفت می‌دهیم تا بوی خامی آن از بین برود. بعد از آن تابه را از روی حرارت برمی‌داریم تا آرد خنک شود.

مرحله دوم

برای درست کردن شربت، شکر و آب را مخلوط کرده و در یک قابلمه می‌ریزیم تا شکر در آب حل شود. پس از آن، جوهر لیمو را هم به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم شربت غلیظ شود.

مرحله سوم

توجه به غلظت شربت بسیار مهم است. شربت باید به گونه‌ای باشد که وقتی بین دو انگشت می‌زنیم، کش بیاید. پس از این که شربت کمی ولرم شد، دوباره آرد تفت داده شده را الک می‌کنیم تا همگن و صاف شود.

مرحله چهارم

برای تهیه مواد میانی حلوا، گردو، زیره، هل و زنجبیل را در یک ظرف مخلوط کرده و پودر قند را به آن اضافه می‌کنیم و همه مواد را خوب مخلوط می‌کنیم. سپس آرد الک شده را به تابه اضافه کرده و کمی حرارت می‌دهیم.

مرحله پنجم

شربت را به آرامی به آرد تفت داده شده اضافه می‌کنیم تا ترکیب شوند. باید این کار را با آرامی انجام دهیم تا خیلی چسبنده نشود. سپس کره آب شده و کمی هل را اضافه می‌کنیم تا عطر بهتری به حلوا بدهد.

مرحله ششم

بعد از آن کمی دیگر شربت اضافه کرده و با دست ورز می‌دهیم تا خمیری نرم و لطیف به وجود بیاید. این خمیر باید خوب شکل بگیرد و به دست نچسبد. سپس مقداری از خمیر را برمی‌داریم و در دست شکل می‌دهیم.

مرحله هفتم

کمی آرد برنج روی سطح کار می‌پاشیم و خمیر حلوا را باز می‌کنیم. از یک وردنه استفاده کرده و خمیر را به شکل یکنواخت صاف می‌کنیم. سپس یک قاشق از مواد میانی را روی آن می‌ریزیم و اطراف خمیر را جمع می‌کنیم.

مرحله هشتم

خمیر را به صورت چند لایه تا می‌کنیم تا به اندازه دلخواه برسیم. جالب است که به دلیل لایه‌ای شدن خمیر، به این حلوا گاهی لقب لایه به لایه نیز داده می‌شود. در نهایت حلوای آماده را در ظرف دلخواه قرار داده و سرو می‌کنیم.