آموزش حلوای عسلی

حلوا یکی از دسرهای قدیمی و محبوب در ایران است که معمولاً برای افطار در ماه رمضان و همچنین در مراسم عزاداری تهیه می‌شود. یکی از انواع آن، حلوای عسلی است که با آرد گندم و عسل درست می‌شود. در تهیه حلوا، آرد را برشته می‌کنند، به همین دلیل حلوای عسلی دسر مقوی و سالمی است. در این نوع حلوا از شکر استفاده نمی‌شود و به جای آن، از عسل برای شیرینی استفاده می‌شود که علاوه بر طعم خوب، سالم‌تر از شکر است. می‌توانید این حلوا را به صورت تک نفره و روی نان بستنی یا نان شیرینی میکادو سرو کنید. نکته مهم این است که تهیه حلوا به زمان و حرارت ملایم نیاز دارد تا حلوا خوشمزه و یکدست به دست آید. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوای عسلی را فرا بگیرید.

مواد لازم حلوای عسلی
آرد گندم ۲۲۰ گرم
آرد برنج ۳۰ گرم
عسل ۲۵۰ گرم
آب ۲۵۰ گرم
روغن مایع ۱۲۵ گرم
گلاب یک چهارم پیمانه
زعفران دم کشیده به مقدار لازم

آموزش حلوای عسلی

مرحله اول

برای تهیه حلوای عسلی خوشمزه، ابتدا باید شربت یا شهد آن را درست کنیم. برای این کار، ابتدا آب را در یک قابلمه مناسب بریزید و سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب به جوش بیاید.

مرحله دوم

سپس عسل را با زعفران و گلاب به آب جوش اضافه کنید و بگذارید حدود یک یا دو دقیقه بجوشد. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. مهم است که شربت قبل از مخلوط شدن با حلوا، خنک باشد.

مرحله سوم آموزش حلوای عسلی

در این مرحله یک تابه مناسب تهیه کنید و روغن مایع را در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید. می‌توانید به جای روغن، از ترکیب روغن و کره استفاده کنید تا عطر و طعم بهتری بگیرد.

مرحله چهارم

سپس آرد را به روغن اضافه کنید و همواره با حرارت ملایم تفت دهید. حتماً آرد را هم بزنید تا نسوزد. تفت دادن را ادامه دهید تا آرد رنگ دلخواه را به خود بگیرد؛ در اینجا آرد باید تقریباً قهوه‌ای روشن شود. بعد از آن، آرد برنج را اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

مرحله پنجم

وقتی آرد برنج کمی تفت خورد، از روی حرارت بردارید چون آرد برنج سریع می‌سوزد. حالا شربت عسل که خنک شده است را در چند مرحله به آرد اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله، زیر تابه باید خاموش باشد.

مرحله ششم آموزش حلوای عسلی

ادامه به هم زدن را ادامه دهید تا حلوا از دیواره‌های تابه جدا شود و شکل گهواره‌ای به خود بگیرد. زمانی که این حالت را پیدا کرد، حلوا آماده است و می‌توانید آن را در ظرف سرو مناسب بریزید و به شکل دلخواه تزیین کنید. برای تزیین روی حلوا می‌توانید از پودر نارگیل و پودر پسته استفاده کنید.