“`html
آموزش حلوای ژورنالی
حلوا یکی از دسرهای قدیمی و پرطرفدار ایرانی است. این دسر معمولاً در ماه رمضان هنگام افطار و در مراسم عزاداری، مثل محرم سرو میشود. حلوا به خاطر استفاده از آردی که تفت میخورد، یک دسر مغذی محسوب میشود. میتوان آن را به صورت جداگانه و روی نان بستنی یا نان شیرینی میکادو سرو کرد. حلوای ژورنالی یکی از انواع شیک و مجلسی حلوا است که میتوانیم در مهمانیها به عنوان دسر آن را آماده کنیم. در این نوع حلوا، به جای شربت، از شکلات ذوب شده و فندق خرد شده استفاده میشود. وقتی شکلات ذوب شده با حلوا مخلوط میشود، حلوا را میتوان به شکل قالبی درست کرد که باعث زیبایی و شیک بودن آن میشود.
مواد لازم حلوای ژورنالی | |
شکلات تلخ | ۶۳ گرم |
کره | ۲۰ گرم |
پودر قند | ۱۵ گرم |
آرد سفید | ۶۲ گرم |
آرد نخود چی | ۳۰ گرم |
فندق | ۵۰ گرم |
دارچین | نصف قاشق چای خوری |
آموزش حلوای ژورنالی
مرحله اول
برای درست کردن حلای ژورنالی، در ابتدا باید آردها را جداگانه تفت بدهیم. برای این کار، یک تابه کوچک برمیداریم و روی حرارت میگذاریم. آرد سفید را درون آن میریزیم و تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامیاش از بین برود.
مرحله دوم
بعد از تفت دادن آرد، آن را درون الک میریزیم تا صاف و یکدست شود و سپس کنار میگذاریم. حالا آرد نخودچی را نیز به تابه اضافه کرده و به همین روش تفت میدهیم تا خامیاش گرفته شود.
مرحله سوم
بعد از تفت دادن آرد نخودچی، آن را هم الک کرده و در ظرفی دیگر میریزیم، سپس کنار میگذاریم. فندق را خرد میکنیم و در تابه میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا کمی تفت بخورد. میتوانیم فندقها را به صورت درسته در فر یا تابه بو داده و سپس آسیاب کنیم.
مرحله چهارم
شکلات را در یک کاسه میریزیم و روی بخار کتری میگذاریم تا ذوب شود. اگر از شکلات شیرین استفاده میکنیم، تمام پودر قند را حذف میکنیم. اگر شکلات نیمه تلخ است، نصف مقدار پودر قند را از مواد حذف میکنیم.
مرحله پنجم
یک تابه دیگر برمیداریم و روی حرارت میگذاریم. سپس آردهای تفت داده شده را به آن اضافه میکنیم. وقتی آردها کمی گرم شد، کره را به آن اضافه کرده و با پشت قاشق آن را له میکنیم تا به خورد آردها برود.
مرحله ششم
در این مرحله، باید دقت کنیم که وقتی کره کاملاً ذوب و با آردها مخلوط شد، آردها حالت پودری بگیرند. بعد از اینکه آردها به این حالت رسیدند، تابه را از روی حرارت برداشته و شکلات ذوب شده را به تابه اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم.
“““html
می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله، دارچین، فندق خرد شده و پودر قند را به مخلوط اضافه میکنیم. سپس با استفاده از پشت قاشق، خوب مواد را فشار داده و ترکیب میکنیم تا همه چیز با هم مخلوط شود. اگر نیاز باشد، میتوانیم از دستان خود هم برای مخلوط کردن استفاده کنیم.
مرحله هشتم
سپس از مواد داغ، درون قالبهای سیلیکونی به هر شکل و طرحی که دوست داریم، میریزیم. با فشردن مواد داخل قالب، سعی میکنیم که فضای خالی باقی نماند. نیازی به چرب کردن قالبها نیست.
مرحله نهم
حالا قالبها را به مدت یک تا دو ساعت در فریزر میگذاریم تا کاملاً یخ بزند و به راحتی از قالب خارج شود. وقتی حلواها را از قالب خارج کردیم، آنها را در ظرف مورد نظر میچینیم و با کمی پودر پسته تزئین میکنیم و سرو مینماییم. همچنین میتوانیم روی حلوا را با شکلات ذوب شده نیز تزئین کنیم.