آموزش حلوای کافی میت

حلوا یک دسر خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولاً در ماه رمضان برای افطار و در مراسم عزاداری محرم درست می‌شود. یکی از نوع‌های معروف حلوا، حلوای کافی میت است که با آرد گندم و کافی میت تهیه می‌شود. کافی میت باعث می‌شود این حلوا عطر و طعم خیلی خوبی داشته باشد و رنگ آن هم تیره‌تر از سایر حلواها است. همچنین هل و زعفران هم به خوش عطری آن کمک می‌کنند. این حلوا کمی نرم‌تر است و در ظرف‌های کوچک سرو می‌شود. برای یادگیری چطور حلوای کافی میت درست کنیم، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم حلوای کافی میت
آرد یک و نیم پیمانه
کافی میت ۱ پیمانه
کره ۱۵۰ گرم
روغن مایع یک سوم لیوان
پودر هل ۱ قاشق چای خوری
شربت حلوا
شکر یک و نیم پیمانه
آب سه چهارم پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
زعفران غلیظ دم کرده ۱ قاشق سوپ خوری

آموزش حلوای کافی میت

مرحله اول

اول از همه باید شربت تهیه کنیم. برای این کار، شکر و آب را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت می‌گذاریم. وقتی شکر حل شد و آب کمی جوشید، آن را از روی حرارت بر می‌داریم.

مرحله دوم

بعد از اینکه شربت آماده شد، گلاب، پودر هل و زعفران را به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا خنک شود. در این حین یک تابه بدون روغن روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و آرد را به آن اضافه کرده و به آرامی تفت می‌دهیم تا کمی رنگش تغییر کند.

مرحله سوم

این مرحله حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد و باید با حوصله انجام شود. سپس آرد را الک کرده و کنار می‌گذاریم. بعد کره را در یک کاسه روی بخار کتری می‌گذاریم تا کاملاً ذوب شود.

مرحله چهارم

حالا آرد و کافی میت الک شده را به تابه اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌زنیم. سپس کره ذوب شده و روغن را اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم تا همه چیز با هم ترکیب شود. در این مرحله تابه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم.

مرحله پنجم

در این مرحله حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه دیگر تفت می‌دهیم. سپس از روی حرارت برداشته و شربت خنک شده را در سه مرحله به آن اضافه می‌کنیم. هر بار که شربت اضافه کردیم، خوب هم می‌زنیم تا آرد گلوله نشود و همه چیز یکنواخت شود.

مرحله ششم

بعد از اینکه تمام شربت را اضافه کردیم و خوب مخلوط کردیم، دوباره تابه را روی حرارت می‌گذاریم و به مدت ۱۰ دقیقه حرارت می‌دهیم و هم می‌زنیم. بعد از این مرحله، از روی حرارت برمی‌داریم و درب ظرف را می‌گذاریم تا به روغن بیفتد. این حلوا شبیه به کاچی کمی نرم است.