آموزش حلوا برنجی

حلوای برنجی یکی از نوع‌های خوشمزه و ساده حلواهای ایرانی است که با روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. برای یادگرفتن کامل و مرحله به مرحله تهیه این حلوا، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم حلوا برنجی
آب سرد ۴ لیوان
آرد برنج ۲ لیوان
شکر ۱ لیوان
روغن مایع یا جامد یک سوم لیوان

آموزش حلوا برنجی

مرحله اول

برای درست کردن حلوا برنجی، بهتر است از آرد برنج خانگی استفاده کنید. آرد برنجی که خودتان تهیه می‌کنید، برعکس نوع آماده، حلوا را نرم‌تر می‌کند. آرد را نباید زیاد ریز کنید تا بافت جذابی داشته باشد.

مرحله دوم

برای شروع کار، ما به یک شربت نیاز داریم. یک قابلمه انتخاب کنید و شکر و آب را درون آن بریزید و خوب هم بزنید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا شکر کاملاً حل شود.

مرحله سوم

زمانی که شربت شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و بگذارید که به مدت ۱۰ دقیقه آرام بجوشد. پس از آن، حرارت را خاموش کرده و کنار بگذارید. اگر از روغن جامد استفاده می‌کنید، باید آن را ذوب کنید.

مرحله چهارم

برای ذوب کردن روغن جامد، آن را در یک تابه بریزید و با حرارت خیلی کم بگذارید تا به طور کامل ذوب شود. سپس از روی حرارت بردارید و آرد برنج را به آن اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

مرحله پنجم

در این مرحله، باید آرد برنج را مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود و به خوبی تفت بخورد. این کار حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می‌برد. در این زمان، مخلوط سفید خواهد بود.

مرحله ششم

اگر می‌خواهید حلوا کمی رنگی‌تر و زیباتر شود، زمان تفت دادن را تا ۳۰ دقیقه افزایش دهید. پس از اینکه آرد برنج به رنگ دلخواه شما رسید، حرارت را کم کنید یا خاموش کنید. سپس شربت را کم کم یا یک جا به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم

حالا باید مرتب هم بزنید تا گلوله‌ها باز شوند و خمیر یکدست شود. از اینجا به بعد نیاز به قدرت دارید؛ باید به هم زدن ادامه دهید تا همه چیز خوب مخلوط شود و روی حرارت متوسط ورز دهید. این کار باعث کشدار شدن حلوا می‌شود.

مرحله هشتم

ادامه هم زدن و ورز دادن را تا وقتی که آب آن کشیده و به روغن بیفتد ادامه دهید. بسته به بافتی که می‌خواهید، این مرحله می‌تواند بین ۳۵ دقیقه تا ۴۵ دقیقه و حتی یک ساعت طول بکشد. پس از پخت، حلوا را داغ داغ ورز داده و در ظرف دلخواه خود پهن کنید.

مرحله نهم

سپس با کف دست و حرکات دورانی، سطح حلوا را صاف کنید و آن را با گل محمدی و گردو تزیین کنید. در انتها، می‌توانید گردو خرد شده یا کنجد تفت داده شده را هم اضافه کنید که این کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد.