آموزش حلوا کاسه
حلوا کاسه یکی از نوعهای سنتی و خوشمزه حلوا در ایران است که اصالت آن به شهر شیراز برمیگردد. برای یادگیری این دستور پخت خوشمزه، با وبسایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم حلوا کاسه | |
آرد سفید | ۱ پیمانه |
آرد برنج | ۱ پیمانه |
شکر | ۳ پیمانه |
روغن نیمه جامد | ۱ و ½ پیمانه |
گلاب | ۲ پیمانه |
آب | ۴ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری غلیظ |
تخم مرغ | ۲ عدد |
خلال بادام یا خلال پسته | برای تزیین |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
دستور پخت حلوا کاسه
آماده کردن شربت
برای درست کردن حلوا کاسه شیرازی، ابتدا شکر را با آب در یک قابلمه مخلوط میکنیم. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط میگذاریم تا شکر کاملاً حل شود. بعد از حل شدن شکر، حرارت را کم میکنیم تا شربت نجوشد.
افزودن سایر مواد
در این مرحله، تخممرغها را با زعفران دم کرده در یک کاسه مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. سپس گلاب و ۲ قاشق غذاخوری از شربتی که درست کردهایم را به این مخلوط اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
تفت دادن آرد سفید و آرد برنج
حالا باید آرد سفید و آرد برنج را به صورت جداگانه در دو تابه تفت دهیم تا طعم خامی آنها گرفته شود، فقط باید مراقب باشیم که رنگ آردها تغییر نکند. سپس آردها را با هم ترکیب میکنیم.
اضافه کردن روغن
مخلوط آرد را دوباره الک میکنیم تا کاملاً صاف شود، سپس آن را در یک تابه مناسب میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. روغن را کمکم به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خمیری یکدست به وجود بیاید.
اضافه کردن مخلوط تخم مرغ
وقتی خمیر حلوا شکل گرفت، مخلوط تخممرغ را کمکم اضافه کرده و به طور مداوم هم میزنیم. سپس شربت را به آرامی اضافه میکنیم و حلوا را مداوم هم میزنیم تا گلوله نشود.
تزئین و سرو
بعد از اینکه حلوا یکدست شد، آن را مثل حلیم گندم به آرامی هم میزنیم تا حلوا جمع شود. در نهایت، باید حلوا از دیوارههای تابه جدا شود. حالا آن را در یک کاسه میریزیم و با خلال بادام یا خلال پسته به دلخواه تزئین میکنیم.