آموزش حلوا کدو حلوایی
حلوای کدو حلوایی یکی از خوشمزهترین و زیباترین حلواهای ایرانی است. برای یادگیری این آموزش آشپزی ایرانی با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد قنادی | ۱ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
کدو حلوایی | نصف کدوی متوسط |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | ۱ لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
عصاره یا پودر هل | مقدار کمی |
دستور پخت حلوا کدو حلوایی
پوست کندن کدو حلوایی
برای تهیه حلوا کدو حلوایی ابتدا نصف یک کدو حلوایی متوسط را پوست کنده و به قطعات کوچک خرد میکنیم. سپس این تکهها را به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
پخت کدو حلوایی
اگر دوست دارید، میتوانید کدوها را به صورت بخارپز بپزید. بعد از اینکه کدوها کاملاً پخته شدند، آنها را با رنده ریز رنده میکنیم و کنار میگذاریم. برای راحتی و یکدستتر شدن، میتوانید از مخلوط کن یا غذاساز استفاده کنید.
مخلوط آب و شکر
در این مرحله ۱ لیوان آب و شکر را داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید و شکر کاملاً حل شود. وقتی آب جوش آمد، حرارت را کم میکنیم.
اضافه کردن گلاب و هل
حالا گلاب و هل را به شربت اضافه میکنیم و چند دقیقه زمان میدهیم تا با هم مخلوط شوند. سپس قابلمه را کنار میگذاریم. در ادامه، یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و آرد الک شده را به آن اضافه میکنیم.
تفت دادن آرد
در این مرحله آرد را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت خیلی ملایم تفت میدهیم تا طعم خامی آن گرفته شود. دقت کنید که رنگ آرد نباید تغییر کند، پس حرارت زیر تابه باید خیلی کم باشد.
ترکیب مواد
بعد از اینکه آرد به خوبی تفت خورد، روغن مایع را به تابه اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنیم تا آرد و روغن کاملاً ترکیب شوند. سپس پوره کدو حلوایی را به تابه اضافه کرده و با ترکیب آرد و روغن مخلوط میکنیم.
هم زدن حلوا
پس از اینکه مواد یکدست شدند، شربت گرم را به تابه اضافه میکنیم و به طور مداوم هم میزنیم تا حلوا از دیوارههای تابه جدا شده و در وسط جمع شود. حالا حلوا را کمی هم میزنیم تا کاملاً منسجم شود.
تزئین
در این مرحله حلوا را به ظرف مورد نظر منتقل میکنیم و در حالی که داغ است، طرح مورد علاقهمان را روی آن ایجاد میکنیم. برای تزئین، میتوانیم از موادی مثل کنجد، گل سرخ خشک شده، شکلات ذوب شده و … استفاده کنیم.