آموزش حلیم شیر

حلیم شیر یکی از حلیم‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است که ریشه‌اش به اصفهان برمی‌گردد و بسیار مقوی و مفید است. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه حلیم شیر، در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گندم پوست کنده ۲ لیوان
گوشت گردن و بوقلمون ۲۵۰ گرم
شیر ۲ لیوان
پیاز ۲ عدد
کره یا روغن محلی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و برگ بو به مقدار لازم
کنجد ودارچین به مقدار لازم

آموزش حلیم شیر

مرحله اول

برای درست کردن حلیم شیر خوشمزه، از شب قبل مقدار مناسبی از گندم را در یک ظرف با آب بخیسانید و تا صبح بگذارید بماند. این کار باعث می‌شود گندم نفخ خود را از دست بدهد و سریع‌تر بپزد.

مرحله دوم

گندم خیس خورده را داخل یک قابلمه بریزید، آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید. وقتی که به جوش آمد، کف روی آب را بگیرید، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید گندم کاملاً بپزد و لعاب بیندازد.

مرحله سوم

حالا گوشت گردن و بوقلمون را در یک قابلمه قرار دهید و مقداری آب روی آن بریزید. حرارت را متوسط کنید و یک پیاز را به چند قسمت برش بزنید و داخل قابلمه بیندازید.

نکته: شما می‌توانید از انواع گوشت‌ها استفاده کنید، اما بهتر است از گوشت بوقلمون و گردن گوسفند برای تهیه حلیم استفاده کنید، زیرا هر دو خاصیت های بیشتری دارند و طبع گرمی دارند.

مرحله چهارم

به قابلمه نمک، فلفل، چوب دارچین و برگ بو اضافه کنید و اجازه دهید گوشت‌ها کاملاً بپزند و بوی نامطبوعشان برطرف شود. بعد از اینکه گوشت‌ها پخته شدند، حرارت را خاموش کنید.

مرحله پنجم

گوشت‌های پخته شده را به خوبی ریش ریش کنید یا با کمی از آب حلیم مخلوط کرده و خوب بکوبید تا بافت تمام گوشت باز شود. می‌توانید از گوشتکوب دستی نیز استفاده کنید.

مرحله ششم

گندم‌های پخته شده را با یک گوشتکوب برقی یا در بلندر به قدری میکس کنید که کاملاً پوره شوند و بافتی نرم و غلیظ به دست آورند.

مرحله هفتم

گندم‌های پوره شده را در یک قابلمه دیگر بریزید و برای خوشمزه‌تر شدن، آب گوشت پخته شده را به حلیم اضافه کنید و همه را خوب مخلوط کنید.

مرحله هشتم

مقداری نمک به ترکیب اضافه کنید و طعم آن را بچشید تا به اندازه باشد. اگر می‌خواهید حلیم خیلی یکدست باشد، می‌توانید آن را با یک صافی کاملاً صاف کنید.

مرحله نهم

پوسته‌های گندم…

“““html

حالا مواد را در یک ظرف دیگر بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید. سپس با استفاده از گوشتکوب برقی خوب له کنید و به ترکیب حلیم اضافه کنید. اگر دوست دارید که طعم دانه‌های گندم را حس کنید، نیازی به الک کردن نیست.

مرحله دهم

شیر را در دمای اتاق بگذارید و در آخر پخت حلیم، آن را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. در طول زمان پخت، چندین بار حلیم را هم بزنید تا نرم و لطیف شود.

نکته: کلید خوشمزگی یک حلیم عالی این است که مدت زمان طولانی و حرارت کم را برای پخت آن انتخاب کنید.

مرحله یازدهم

حالا گوشت‌هایی که قبلاً کوبیده یا ریش شده‌اند را به حلیم اضافه کنید و خوب ترکیب کنید. با یک گوشتکوب دستی بهتر است که گوشت‌ها را در حلیم له کنید تا طعم همه مواد با هم ترکیب شود.

مرحله دوازدهم

بر اساس سلیقه خودتان برای خوشمزه‌تر شدن حلیم شیر، یک قاشق روغن محلی یا کره به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. اگر رژیم غذایی خاصی دارید، می‌توانید این مرحله را نادیده بگیرید.

مرحله سیزدهم

بعد از اینکه حلیم کاملاً پخته شد، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و کمی کره یا روغن محلی ذوب شده روی آن بریزید. با دارچین و کنجد تزئین کنید و بسته به سلیقه‌تان می‌توانید آن را با شکر یا نمک میل کنید.