آموزش حمص
حمص یا هوموس یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در لبنان است. برای یادگیری روش تهیه آن به صورت گام به گام، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
نخود | ۱ و ½ پیمانه |
سیر | ۲ حبه |
لیمو ترش | ۱ عدد |
ارده | ۳ قاشق غذاخوری |
آب نخود | ۴ قاشق غذاخوری |
یخ | ۲ تکه |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پاپریکا | ½ قاشق چایخوری |
آموزش حمص
خیساندن نخود ها
برای درست کردن حمص، ابتدا باید نخودها را خیس کنیم. برای این کار، نخودها را ۲۴ ساعت قبل در یک کاسه آب قرار میدهیم و در صورت امکان، چند بار آب را عوض میکنیم تا نفخ نخودها برطرف شود.
بعد از ۲۴ ساعت، نخودها را میپزیم. برای این کار، نخودها را با ۲ لیوان آب و کمی نمک و فلفل در یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا کاملاً پخته شوند (یک نکته: آب نخودها را نگه دارید).
جدا سازی پوست نخود ها
پس از پختن، باید پوست نخودها را جدا کنیم تا حمص لطیفتری داشته باشیم. برای این کار، دانههای نخود را بین دو انگشت فشار دهید تا پوستها جدا شوند. سپس نخودهای پوستکنده را به مخلوط کن اضافه نمایید.
افزودن ادویه
در ادامه، ارده، آب لیمو، سیر، پاپریکا و کمی نمک و فلفل را به نخودها در مخلوط کن اضافه کنید. سپس یخها را نیز به مواد اضافه کنید (یخ برای جلوگیری از بریدن مواد حتماً مهم است) و حالا همه را میکس کنید.
اضافه کردن آب نخود
پس از یک دقیقه میکس کردن، کم کم آب نخود را اضافه کنید. باید توجه کنید که وقتی مواد به شکل پوره در آمدند، غلظت آن نباید خیلی رقیق باشد که به راحتی از قاشق بریزد. حالا تقریباً حمص ما آماده سرو است.
ترئین و سرو
حمص را در ظرف دلخواه خود بریزید. سپس ظرف را به آرامی بچرخانید و با قاشق یک گودال کوچک در وسط حمص ایجاد کنید و در آن روغن زیتون بریزید. میتوانید با نخود و سبزیجات معطر تزیین کرده و سپس سرو نمایید.