آموزش خرش حلوا

خرش حلوا یکی از دسرهای خوشمزه و سنتی در شمال کشورمان است که با سبزی خرش تهیه می‌شود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله این دستور پخت، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای خرش حلوا
آرد گندم ۳ پیمانه
آرد برنج ۱ پیمانه
پودر قند ۲ پیمانه
روغن جامد ۳۰۰ گرم
کره ۲۰۰ گرم
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
پودر هل ½ قاشق غذاخوری
سبزی معطر و محلی خرش ۲ پیمانه
مغز گردو ۱۵۰ گرم

آموزش خرش حلوا

مرحله اول

برای درست کردن خرش حلوا، ابتدا سبزی خرش را خوب می‌شوییم و در آبکش قرار می‌دهیم تا آب اضافی‌اش برود. سپس سبزی را به طور ریز خرد می‌کنیم و در یک تابه می‌ریزیم.

مرحله دوم

حالا تابه را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و ۵۰ گرم از کره را به آن اضافه می‌کنیم. سپس سبزی را تفت می‌دهیم تا آبش کاملاً بخار شود و بعد تابه را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله سوم

در این مرحله، آرد گندم را درون الک ریخته و در تابه‌ای مناسب الک می‌کنیم. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و تفت می‌دهیم تا بوی خامی آرد برود و به رنگ آرد نخودچی نزدیک شود.

مرحله چهارم

حالا آرد برنج را هم در یک تابه جداگانه الک کرده و روی حرارت ملایم تفت می‌دهیم تا بوی خامی‌اش برود. توجه داشته باشید آرد برنج زود می‌سوزد.

مرحله پنجم

بعد از آن، آرد برنج، آرد گندم، پودر قند و پودر هل را در یک کاسه بزرگ الک می‌کنیم تا خوب مخلوط شوند. سپس وسط مخلوط را خالی کرده و گلاب را درون آن می‌ریزیم.

مرحله ششم

در این مرحله، کره و روغن جامد را به روش بنماری روی حرارت غیرمستقیم می‌گذاریم تا ذوب شوند، سپس این ترکیب را به مخلوط آردها اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم تا یک خمیر نرم و لطیف به دست بیاید.

مرحله هفتم

حالا این خمیر را در یک سینی مناسب پهن کرده و سبزی تفت داده شده و مغز گردو خرد شده را به طور یکنواخت روی آن می‌پاشیم. سپس با کمک یک گوشت‌کوب یا سنگ روی حلوا فشار می‌دهیم تا سبزی به آن بچسبد.

مرحله هشتم

در نهایت، اجازه می‌دهیم حلوا به مدت ۱ ساعت در یک جای خشک و خنک بماند تا سفت شود. بعد از این زمان، حلوا را به شکل لوزی برش زده و در ظرف مورد نظر می‌چینیم. نوش جان!