“`html
آموزش خورش آلو اسفناج
خورش آلو اسفناج یکی از خورشهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است و شما میتوانید آن را با گوشت یا مرغ درست کنید. برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله این خورش، با رضیم ادامه دهید.
برای تهیه خورش آلو اسفناج، ابتدا پیاز را سرخ میکنیم و به آن زردچوبه و گردو اضافه میکنیم. سپس گوشت خورشتی را سرخ کرده و با پیاز داغ کاراملی و سایر سبزیجات مخلوط میکنیم. بعد از اینکه گوشت کمی پخته شد، رب انار و آلو را اضافه کرده و در نهایت خورش را با برنج سرو میکنیم.
مواد لازم برای 4 نفر | مقدار مواد |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
اسفناج | ۵۰۰ گرم |
تره | ۲۰۰ گرم |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
آلو خورشتی | ۲۰۰ گرم |
مغز گردو | ۲۰۰ گرم |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زردچوبه و روغن | به میزان لازم |
آموزش خورش آلو اسفناج
مرحله 1: آمادهسازی پیاز و گردو
اول یکی از پیازها را به صورت ریز خرد میکنیم و با کمی روغن در یک قابلمه سرخ میکنیم تا نرم و شفاف شود. بعد مقداری زردچوبه اضافه میکنیم و یک دقیقه تفت میدهیم، سپس گردو را آسیاب کرده و به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله 2: آمادهسازی و تفت دادن گوشت
اضافه کردن گردو به این خورش اختیاری است، اما باعث خوشمزهتر شدن خورش میشود. سپس گوشت خورشتی را خرد میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم و تا زمانی که تغییر رنگ دهد، آن را تفت میدهیم.
مرحله 3: آمادهسازی پیاز داغ کاراملی
بعد از آن، ۴ لیوان آب جوش اضافه میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا گوشت بپزد. در حین پخت گوشت، پیاز دیگر را ریز خرد میکنیم و در یک تابه جداگانه با روغن تفت میدهیم تا پیاز داغ کاراملی شود.
مرحله 4: افزودن سیر، تره و اسفناج به تابه
سیر را له کرده و به پیاز اضافه میکنیم. سیر را نیاز نیست زیاد سرخ کنیم؛ تنها کافی است کمی تفت بخورد تا عطر آن پخش شود.
“`
در این مرحله، ما سیر را در تابه کمی تفت میدهیم تا عطر آن بلند شود. سپس تره و اسفناج را به صورت ریز خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم.
مرحله 5: افزودن سبزیجات به گوشت نیمپز
چند دقیقهای تره و اسفناج را تفت داده تا کمی سرخ شوند، سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. زمان حال، وقتی که گوشت نیم پز شد، میتوانیم سبزیجات را به آن اضافه کنیم. حالا باید منتظر باشیم تا خورش جا بیفتد.
مرحله 6: افزودن رب انار و آلو به خورش
وقتی که آب خورش کم شد، رب انار را در نصف استکان آب جوش حل کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم، سپس آن را به قابلمه خورش اضافه میکنیم. آلوها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد خیس میکنیم.
مرحله 7: پخت نهایی و سرو خورش
در ۳۰ دقیقه آخر پخت خورش، آلو را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا خورش کمی روغن بیندازد. این خورش را با آب زیاد سرو نکنید، زیرا باید کم آب باشد. در پایان خورش را با برنج سرو کنید.
نکات آموزش خورش آلو اسفناج
علت تلخ شدن خورش
یکی از مشکلاتی که آشپزهای تازه کار با این خورش دارند، تلخی آن است که در پایان پخت متوجه میشوند. دلیل تلخی خورش، استفاده زیاد از اسفناج است.
خیلیها فکر میکنند برای اینکه خورش رنگ تیرهتری بگیرد و شبیه خورش قورمه سبزی شود، باید اسفناج را خیلی تفت دهند. اما باید بدانید که اسفناج اگر بیش از حد سرخ شود، طعم تلخی به خود میگیرد.
جایگزین برای گوشت قرمز
اگر به هر دلیلی نمیخواهید از گوشت قرمز استفاده کنید، نگران نباشید! میتوانید به جای گوشت قرمز، از گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کنید. فقط کافی است به جای گوشت گوسفند، ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم گوشت مرغ یا بوقلمون را استفاده کنید و مراحل دیگر را همانطور که گفته شد دنبال کنید. این تغییرات به شما کمک میکند تا غذایی خوشمزه و متفاوت درست کنید.
گردو و رب انار
استفاده از رب انار در این غذا بستگی به سلیقه شما دارد، اما پیشنهاد میشود حتماً از گردو هم استفاده کنید. گردو به دلیل داشتن طبع گرم، انتخاب مناسبی برای تعادل دادن به طعم سرد این خورشت است. با این تنوع در اضافه کردن مواد به غذا، میتوانید طعمی خوشمزه و دلچسب برای خورشت ایجاد کنید.
آموزش انواع خورش ایرانی!
- آموزش خورش آلو مسما شیرین قاتق به روش شمالی با مرغ
- آموزش خورش به آلو مجلسی با چاشنی خوشمزه و مخصوص
- آموزش خورش خلال بادام خوشمزه و مجلسی به روش کرمانشاهی
- آموزش خورش مرغ زعفرانی خوشمزه و مجلسی برای مهمانی
- آموزش خورش قورمه سبزی خوشمزه و مخصوص رستورانی