آموزش خورش اناربیج

خورش اناربیج یکی از خورش‌های خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به استان گیلان برمی‌گردد. برای یادگیری این آموزش آشپزی، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
مغز گردو ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد بزرگ
سبزی معطر ۳۰۰ گرم
رب انار ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت اناربیج

مرحله اول

برای درست کردن خورشت اناربیج گیلانی، اول سبزی معطری که شامل خالواش، چوچاق، جعفری، گشنیز و نعناع است را ریز خرد کنید. سپس یک تابه مناسب روی حرارت بگذارید و کمی روغن به آن اضافه کنید.

مرحله دوم

حالا سبزی‌ها را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند. تفت دادن بیشتر سبزی‌ها باعث می‌شود رنگ خورش تیره‌تر شود. بعد از اینکه سبزی‌ها خوب سرخ شدند، آن‌ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم

در این مرحله، یکی از پیازها را به صورت کوچک خرد کنید و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا سبک و شفاف شود. سپس گردوها را آسیاب کرده و به قابلمه اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.

مرحله چهارم

حالا رب انار، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و بگذارید گردوها با حرارت ملایم بپزند و روغن بیندازند.

مرحله پنجم

بعد از یک ساعت، سبزی سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد. در همین زمان، پیاز باقی‌مانده را با رنده ریز رنده کرده و آب اضافی آن را خارج کنید و در یک کاسه مناسب بریزید.

مرحله ششم

در این مرحله، گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کنید و مواد را چند دقیقه با دست ورز دهید تا کاملاً چسبناک شود. سپس روی کاسه را با سلفون پوشانده و در یخچال قرار دهید.

مرحله هفتم

بعد از ۳۰ دقیقه تا یک ساعت، کاسه را از یخچال خارج کنید. حالا یک تابه مناسب روی حرارت بگذارید و کمی روغن اضافه کنید. سپس مقداری از مخلوط گوشت را به اندازه یک گردو بردارید و آن را مانند کوفته شکل دهید.

مرحله هشتم

سپس آن را داخل روغن بریزید و سرخ کنید. بعد از اینکه کوفته‌ها خوب سرخ شدند، آن‌ها را به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش روغن بیندازد. در پایان خورش را همراه با برنج یا کته سرو کنید.