آموزش خورش بامیه با سبزی

خورش بامیه با سبزی طعم و خصوصیاتی شبیه به قورمه سبزی دارد. این خورش می‌تواند به‌صورت دیگری هم درست شود که در آن از سبزی استفاده نمی‌شود. برای یادگیری گام به گام تهیه خورش بامیه با سبزی، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۵ تا ۷ نفر
بامیه نیم کیلو گرم
گوشت گوسفندی یا گوساله ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
سبزی نعنا جعفری سرخ شده ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۱ حبه
لیمو عمانی ۳ تا ۵ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه و زنجبیل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

آموزش خورش بامیه با سبزی

مرحله اول

ابتدا پیاز را خوب می‌شوییم و پوست می‌کنیم. سپس آن را به تکه‌های کوچک خرد می‌کنیم. یک قابلمه را با کمی روغن روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود. بعد پیازها را اضافه می‌کنیم و سرخ می‌کنیم تا سبک و طلایی شوند.

مرحله دوم

سپس سیر رنده شده را به پیاز اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا عطر آن آزاد شود. سپس گوشت را اضافه می‌کنیم و سرخ می‌کنیم تا آب آن بخار شود و رنگش عوض شود. زردچوبه را هم اضافه کرده و کمی دیگر تفت می‌دهیم.

مرحله سوم

حالا فلفل قرمز و سیاه و کمی زنجبیل را به مخلوط اضافه می‌کنیم و همچنان تفت می‌دهیم تا گوشت عطر بگیرد. بعد دو کاسه آب داغ به مخلوط اضافه کرده و می‌گذاریم تا به جوش بیاید.

مرحله چهارم

سبزی نعنا و جعفری را که قبلاً خرد کرده و با کمی روغن سرخ کرده‌ایم، به آن اضافه می‌کنیم. حالا اجازه می‌دهیم خورش با حرارت کم برای چند ساعت بپزد تا گوشت خوب پخته شود.

مرحله پنجم

می‌توانیم تمام مراحل بالا را در زودپز انجام دهیم و زمان پخت گوشت را به ۱ ساعت کاهش دهیم، اما گوشتی که در قابلمه طبخ می‌شود طعم بهتری دارد. در این مرحله، بامیه‌ها را آماده می‌کنیم.

مرحله ششم

پایین بامیه را به‌گونه‌ای جدا می‌کنیم که بامیه باز نشود، زیرا این کار باعث می‌شود خورش لزج شود. سپس بامیه‌ها را می‌شوییم و کنار می‌گذاریم تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. حالا یک تابه با کمی روغن روی حرارت قرار می‌دهیم تا داغ شود.

مرحله هفتم

بامیه‌ها را در آن می‌ریزیم و با حرارت متوسط تفت می‌دهیم تا رنگ آن‌ها عوض شده و خوب سرخ شوند. این مرحله حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

مرحله هشتم

به یاد داشته باشید هرچه بامیه‌ها بیشتر سرخ شوند خوشمزه‌تر خواهند بود، اما ممکن است خواص آن‌ها کاهش یابد. بامیه‌های سرخ شده را به خورش اضافه کرده و در صورت نیاز کمی آب جوش دیگر به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله نهم

الان خورش را با حرارت کم و درب بسته به مدت تقریبی ۱ ساعت می‌پزیم تا به غلظت مناسب برسد. لیمو عمانی و نمک را هم به خورش اضافه می‌کنیم و پس از پخت و جا افتادن خورش، شعله را خاموش کرده و آن را با برنج زعفرانی سرو می‌کنیم.