آموزش خورش بامیه با گوشت قلقلی

خورش بامیه با گوشت قلقلی یک غذای خوشمزه و محبوب است که خیلی‌ها آن را دوست دارند. این خورش با طعمی جذاب، گزینه‌ای مناسب برای ناهار یا شام به حساب می‌آید. برای تهیه این خورش، ابتدا بامیه‌ها را تمیز کرده و سرخ می‌کنید. سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه‌ها مخلوط کرده و از آن گلوله‌های کوچکی درست می‌کنید و بعد سرخ می‌کنید. پیاز را با کمی زردچوبه و رب گوجه در قابلمه تفت دهید، بعد آب جوش و چوب دارچین را اضافه نمایید. حالا بامیه‌ها و گوشت قلقلی‌ها را به این مخلوط اضافه کرده و در آخر زعفران و گوجه فرنگی خرد شده و غوره یا آبلیمو را بیفزایید تا خورشت آماده شود.

مواد لازم مقدار
پیاز ۲ عدد بزرگ
گوجه فرنگی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
بامیه ۳۰۰ گرم
زعفران به مقدار لازم
چوب دارچین ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
غوره یا آبلیمو ترش به مقدار لازم

آموزش خورش بامیه با گوشت قلقلی

مرحله 1: آماده‌سازی بامیه

برای شروع، سر بامیه‌ها را با осторожی ببرید تا مواد لزج داخل آنها بیرون نیفتد. این کار خیلی مهم است زیرا اگر این مواد خارج شود، خورشت کیفیت خود را از دست می‌دهد. بعد بامیه‌ها را در تابه با کمی روغن به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ آنها عوض شود و کمی نرم شوند.

مرحله 2: آماده‌سازی گوشت قلقلی

یکی از پیازها را ریز خرد کنید. آب اضافی پیاز را بگیرید و آن را با گوشت چرخ کرده و ادویه‌ها خوب مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست ایجاد شود. بعد از این مخلوط، توپک‌های کوچک به اندازه گردو درست کنید و آنها را در روغن داغ سرخ کنید. وقتی که آنها سرخ شدند، از روغن خارج کنید.

مرحله 3: تهیه سس خورشت

پیاز دوم را ریز خرد کرده و در قابلمه‌ای با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ آن تیره و بوی آن گرفته شود. بعد دو لیوان آب جوش و چوب دارچین را به این مخلوط اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید.

مرحله 4: اضافه کردن بامیه و گوشت

حالا بامیه‌های سرخ شده و گوشت قلقلی را به قابلمه اضافه کرده و دمای حرارت را کم کنید تا خورشت آرام بپزد و غلیظ شود. این مرحله برای ترکیب طعم‌ها و غلیظ شدن خورشت اهمیت زیادی دارد.

مرحله 5: اضافه کردن زعفران و گوجه فرنگی

در ده دقیقه پایانی پخت، کمی زعفران دم کرده و گوجه فرنگی‌های خرد شده را به خورشت بیفزایید.

مرحله 6: تنظیم طعم و سرو

در آخر، غوره یا آبلیمو ترش را به خورشت اضافه نمایید تا طعمی ترش به آن بدهد. مزه آن را با نمک، فلفل و ادویه‌ها تنظیم کنید. حالا می‌توانید این خورشت خوشمزه را سرو کنید و لذت ببرید!