آموزش خورش خیار چنبر
خورش خیار چنبر یکی از غذاهای خوشمزه و متفاوت ایرانی است که با وسایل ساده درست میشود. اگر میخواهید طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله این خورش را یاد بگیرید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
خیار چنبر | ۲ عدد |
گوشت چرخ شده | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
آموزش خورش خیار چنبر
مرحله اول
برای درست کردن خورش خیار چنبر خوشمزه، اول یک عدد پیاز را با رنده ریز رنده میکنیم و آب اضافیاش را با صافی جدا میکنیم. سپس پیاز رنده شده را با گوشت چرخکرده در یک کاسه میریزیم.
مرحله دوم
حالا کمی نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم تا ترکیب بشوند. از این مواد به اندازه یک گردو درشت جدا کرده و با دست، گرد میکنیم.
مرحله سوم
یک تابه روی حرارت ملایم میگذاریم و کمی روغن مایع و زردچوبه داخل آن میریزیم. بعد از اینکه روغن کمی گرم شد، گوشتهای گرد شده را در تابه میگذاریم و کاملاً سرخ میکنیم.
مرحله چهارم
حالا هستههای خیار را جدا کرده و خرد میکنیم. پیاز باقیمانده را هم به صورت نگینی کوچک خرد میکنیم. یک قابلمه روی حرارت متوسط میگذاریم و کمی روغن مایع به آن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
پیاز را به قابلمه اضافه کرده و تفت میدهیم تا پیاز طلایی شود. سپس رب گوجهفرنگی را به قابلمه اضافه کرده و ادامه میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و کمی سرخ شود.
مرحله ششم
حالا خیار چنبر را به قابلمه اضافه کرده و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه تفت میدهیم. سپس گوشتهای سرخشده را به قابلمه اضافه میکنیم. در این مرحله، ۲ لیوان آب جوش به قابلمه افزوده و درب آن را میبندیم.
مرحله هفتم
اجازه میدهیم خورش به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بپزد تا کاملاً جا بیفتد. ۵ دقیقه آخر پخت، نمک و فلفل سیاه خورش را اندازه میزنیم و اجازه میدهیم بجوشد، سپس قابلمه را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله هشتم
خورش خیار چنبر را در ظرف سرو ریخته و با برنج زعفرانی، ترشی و دوغ میل میکنیم. میتوانید این خورش را با سبزیجات معطر و گردوی آسیابشده هم درست کنید. نوش جان.