آموزش خورش فسنجان با سویا

خورشت فسنجان یا فسنجان از بهترین و خوشمزه ترین خورشت های ایرانی است. این خورشت اصالتاً از استان گیلان آمده، اما به خاطر طعم خوبش در بیشتر شهرها تهیه می شود. در این خورشت، گوشت (در اینجا گوشت گیاهی) با گردو و رب انار پخته می‌شود که باعث می‌شود طعم فوق‌العاده‌ای داشته باشد. شما می‌توانید با انتخاب مقدار شکر، طعم این خورشت خوشمزه را مطابق سلیقه‌تان تغییر دهید. برای اینکه خورشت ترش و خوش طعم شود، می‌توانید از یک یا دو لیوان آب انار تازه استفاده کنید. معمولاً در شمال کشور، فسنجان خیلی ترش تهیه می‌شود، ولی در دیگر مناطق بیشتر فسنجان را با طعم ملس درست می‌کنند. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه خورش فسنجان با سویا، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای ۵ نفر
گردو ۲ پیمانه
سویا خشک ۱ پیمانه
پیاز ۲ عدد متوسط
رب انار ۵ قاشق غذا خوری
زردچوبه، نمک و پودر پیاز به میزان لازم

آموزش خورش فسنجان با سویا

مرحله اول

برای تهیه خورش فسنجان خوشمزه با سویا ابتدا سویا را در یک کاسه آب می‌ریزیم و به مدت ۱ ساعت اجازه می‌دهیم خیس بخورد. بعد از اینکه سویا خوب خیس شد، آب اضافی آن را با فشار دست می‌گیریم.

مرحله دوم

در این مرحله، سویاهای خیس خورده را با یک قاشق غذاخوری آرد گندم، یک قاشق غذاخوری نشاسته گندم، سه عدد گردو، پودر پیاز، نمک و زردچوبه آسیاب کرده و به صورت گلوله‌های کوچک درمی‌آوریم. سپس آنها را تا ۳۰ دقیقه در یخچال نگه می‌داریم.

مرحله سوم

یک تابه را روی حرارت قرار می‌دهیم و گلوله‌های سویا را سرخ می‌کنیم. سپس یک قابلمه مناسب می‌گذاریم و با کمی روغن روی حرارت می‌گذاریم تا روغن داغ شود. پیاز را خوب شسته و پوست کرده و ریز خرد می‌کنیم.

مرحله چهارم

پیاز خرد شده را در قابلمه می‌ریزیم و خوب تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شود. گردوی آسیاب‌شده را به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم. سپس گلوله‌های سویا سرخ شده را به آن اضافه کرده و دو لیوان آب می‌ریزیم.

مرحله پنجم

در این مرحله کمی نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می‌کنیم و روی حرارت متوسط می‌گذاریم تا به آرامی بجوشد و گلوله‌های سویا بپزند. وقتی گلوله‌ها کامل پختند، رب انار را به خورشت اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

در مرحله آخر، اجازه می‌دهیم خورشت جا بیفتد. اگر رب انار ترش بود، می‌توانیم کمی شکر به خورشت اضافه کنیم تا طعم ملس شود. در پایان، خورشت آماده شده را در ظرف مناسبی کنار برنج سرو می‌کنیم.