“`html
آموزش خورش قیمه اسفناج
خورشت قیمه اسفناج یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که امروز کمتر شناخته شده است. برای یادگیری کامل این خورش خوشمزه، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ران یا سینه مرغ | ۴۵۰ گرم |
اسفناج | ۵۰۰ گرم |
لپه | ۱ پیمانه |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آبغوره | ½ فنجان |
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
کاری و پودر شنبلیله | به مقدار کافی |
آموزش خورش قیمه اسفناج
مرحله اول
برای درست کردن خورش قیمه اسفناج ابتدا لپه را داخل یک قابلمه میریزیم و خوب میشوییم تا تمام گرد و خاک آن پاک شود. سپس قابلمه را با آب پر کرده و روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
مرحله دوم
در این مرحله به لپه اجازه میدهیم تا در آب جوش بماند و کمی نرم شود. سپس اسفناج را میشوییم و آن را داخل آبکش میگذاریم تا آب اضافیاش خارج شود. بعد از آن، اسفناج را روی تخته خرد میکنیم.
مرحله سوم
حالا اسفناج را به صورت ریز خورد میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم و یک سوم آن را از آب پر میکنیم. یک توری بخارپز یا آبکش روی قابلمه میگذاریم و قابلمه را روی حرارت بالا قرار میدهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله منتظر میمانیم تا آب به جوش بیاید. سپس اسفناجها را داخل توری قرار میدهیم، درب قابلمه را میبندیم و حرارت را ملایم میکنیم تا اسفناجها بخارپز شوند.
مرحله پنجم
حالا یک تابه مناسب را انتخاب کرده و مقداری روغن مایع درون آن ریخته و…
“““html
ریزیم و روی حرارت میگذاریم. سپس سینه یا ران مرغ را در تابه میگذاریم. هر دو طرف گوشت مرغ را بهخوبی سرخ میکنیم و بعد از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله، پوست پیاز را میگیریم و آن را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و پیازهای خرد شده را به آن اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم.
مرحله هفتم
حالا به تفت دادن ادامه میدهیم تا پیاز سبک و شفاف شود. سپس نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری و پودر شنبلیله را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا بوی خامی ادویهها از بین برود.
مرحله هشتم
در این مرحله، لپه نیمپز شده را از قابلمه خارج کرده و در آبکش میریزیم تا آب اضافی آن کاملاً بریزد. سپس اسفناج بخارپز شده را نیز از توری خارج کرده و در آبکش میگذاریم.
مرحله نهم
حالا رب گوجهفرنگی را به قابلمه حاوی پیاز اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا رب کاملاً سرخ شده و رنگ آن خوب باز شود. سپس پوست سیر را جدا کرده و به صورت نگینی ریز خرد میکنیم.
مرحله دهم
در این مرحله، سیر را به قابلمه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا عطر سیر آزاد شود. سپس اسفناج بخارپز شده و لپه نیمپز شده را داخل قابلمه میریزیم و کمی مخلوط میکنیم.
مرحله یازدهم
حالا تمام مواد داخل قابلمه را خوب مخلوط میکنیم تا بهطور یکدست درآید. سپس تکههای مرغ سرخ شده را به قابلمه اضافه میکنیم و کمی آب گرم اضافه میکنیم تا روی مرغها را بپوشاند و درب قابلمه را میبندیم.
مرحله دوازدهم
در نهایت حرارت را متوسط کرده و اجازه میدهیم که به مدت یک ساعت بپزد تا خورش جا بیفتد. در ۱۵ دقیقه آخر پخت، آبغوره را اضافه کرده و مخلوط میکنیم. در پایان، خورش را به همراه برنج زعفرانی سرو میکنیم. نوش جان.