آموزش خورش کدو حلوایی
خورش کدو حلوایی یکی از خورشهای خوشمزه و مخصوص ایرانی است که معمولاً در شب یلدا تهیه میشود. برای یادگیری این آموزش آشپزی، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
کدو حلوایی | ۱ عدد کوچک |
رب نارنج | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش کدو حلوایی
مرحله اول
برای درست کردن خورش کدو حلوایی خوشمزه ابتدا پیازها را به صورت ریز خرد میکنیم و با کمی روغن مایع در قابلمهای که قرار است خورش را در آن بپزیم تفت میدهیم تا پیازها نرم و شفاف شوند و رنگشان تغییر کند.
مرحله دوم
در این مرحله مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیازها اضافه میکنیم و حدود یک تا دو دقیقه تفت میدهیم تا طعم ادویهها با پیازها خوب مخلوط شود. سپس گوشت خورشتی را به صورت مکعبی خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، گوشت خورشتی را چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند و کمی سرخ شود. سپس رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه میکنیم و چند دقیقه دیگر تفت میدهیم تا طعم خامی رب گرفته شود و رنگش زیبا شود.
مرحله چهارم
حالا ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت را افزایش میدهیم تا آب زودتر به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم گوشت با حرارت ملایم به آرامی بپزد.
مرحله پنجم
در این مرحله، پوست کدو را جدا میکنیم و گوشت کدو را به صورت مکعبی خرد میکنیم. سپس با کمی روغن در یک تابه تفت میدهیم تا کدوها کاملا سرخ شوند. سرخ کردن کدوها کمک میکند تا هنگام اضافه کردن به خورش له نشوند.
مرحله ششم
برای بهتر شدن طعم کدوها، میتوانیم مقداری دارچین هم به آنها اضافه کنیم. بعد از اینکه پخت گوشت تمام شد، کدوهای سرخ شده را به قابلمه اضافه میکنیم و مقداری نمک به آن میزنیم و میگذاریم خورش جا بیفتد.
مرحله هفتم
۱۵ دقیقه بعد از اینکه کدو حلوایی را به خورش اضافه کردیم، رب نارنج را به قابلمه اضافه میکنیم. چند دقیقه بعد از اینکه رب نارنج با خورش مخلوط شد، خورش را سرو میکنیم. اگر رب نارنج در دسترس نداشتیم، میتوانیم از رب غوره استفاده کنیم.