“`html
آموزش خورش کیوی
در دنیای غذاهای تکراری، گاهی اوقات یک طعم جدید و خوشمزه میتواند سفرههای ما را زیبا کند و به ما لذت بیشتری از آشپزی عطا کند. خورش کیوی با طعمی خاص و ترکیبی جالب از میوه و گوشت، یکی از همین غذاهاست که میتواند تجربهای لذتبخش برای شما به ارمغان بیاورد.
برای درست کردن خورش کیوی خوشمزه و منحصر به فرد، ابتدا پیاز را خرد کرده و کمی تفت دهید. سپس گوشت را اضافه کنید و با ادویهها تفت دهید. رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، آب بریزید تا گوشت بپزد. در نیمه پخت، آلو خورشتی را اضافه کرده و کیویها را حلقهای خرد کرده و تفت دهید. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، زعفران دمکرده را اضافه کنید و در آخر طعم خورش را تنظیم کنید.
مواد لازم | مقدار |
کیوی | ۴ عدد (سفت و ترش) |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت | ۱۵۰-۲۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری |
ادویه (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودرسیر، پودرگوجه) | به مقدار لازم |
آلو خورشتی | به مقدار دلخواه |
شکر | نصف قاشق غذاخوری |
زعفران | ۳ قاشق غذاخوری |
آموزش خورش کیوی
مرحله 1: آمادهسازی و تفت دادن پیاز
ابتدا پیاز را پوست کنده و به شکل کوچک خرد کنید. سپس در یک قابلمه با کمی روغن، پیازها را روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگشان طلایی و شفاف شود. این کار باعث میشود طعم و عطر پیاز به غذا نفوذ کند.
مرحله 2: افزودن گوشت و تفت دادن آن
بعد از طلایی شدن پیاز، گوشت خورشتی را اضافه کنید و اجازه دهید تا رنگ آن خوب تغییر کند و با پیاز تفت بخورد. این کار به گوشت کمک میکند تا طعم بهتری بگیرد.
مرحله 3: اضافه کردن ادویهجات
بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، ادویهها مانند نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و پودر گوجه را به مخلوط اضافه کنید. ادویهها را به خوبی تفت دهید تا عطر آنها در غذا پخش شود.
مرحله 4: اضافه کردن رب گوجه فرنگی
سپس یک یا دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ و عطر رب به خوبی با دیگر مواد ترکیب شود.
مرحله 5: افزودن آب و پختن گوشت
بعد از تفت دادن رب، ۴ تا ۵ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط به جوش بیاید. سپس…
“““html
حرارت را کاهش دهید و بگذارید گوشت آرام آرام بپزد و نرم شود.
مرحله 6: اضافه کردن آلو خورشتی
بعد از اینکه نیمی از زمان پخت گذشت، آلوهای خورشتی که قبلاً خیساندهاید را به خورش اضافه کنید. آلو به خورش طعمی ترش و شیرین میدهد و باعث میشود بافت غذا خیلی بهتر شود.
مرحله 7: آمادهسازی و اضافه کردن کیوی
در حین اینکه گوشت در حال پخت است، کیویها را پوست کنید و به صورت حلقهای ببرید. سپس در یک تابه کوچک با کمی روغن، کیویها را آرام تفت دهید. این کار باعث میشود که کیویها در خورش نرم نشوند.
مرحله 8: اضافه کردن کیوی و زعفران به خورش
در ۱۵ دقیقه آخر پخت، کیویهای تفت داده شده و زعفران دمکرده را به خورش اضافه کنید. این کار طعم و بوی تازه و خوشایندی به خورش میبخشد.
مرحله 9: تنظیم طعم و آمادهسازی برای سرو
در پایان پخت، خورش را بچشید و اگر لازم بود، نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. سپس خورش را از روی حرارت بردارید و آن را همراه با برنج سفید سرو کنید.
مرحله 10: سرو و لذت بردن
بعد از اینکه خورش کیوی آماده شد، آن را در ظرف دلخواه بریزید و با تزئیناتی مثل گشنیز تازه یا برگهای نعناع تزیین کنید. حالا وقت آن رسیده که از طعم ویژه و لذیذ خورش کیوی لذت ببرید.