آموزش دال عدس پلو
دال عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه در جنوب ایران است که با روشهای مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری مرحله به مرحله تهیه این غذا، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
دال عدس | ۱٫۵ پیمانه |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد |
آرد سوخاری | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری، ریحان و شنبلیله | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش دال عدس پلو
مرحله اول
برای تهیه دال عدس پلو، ابتدا دال عدس را در یک کاسه آب بریزید و بگذارید حداقل ۴ ساعت خیس بخورد. بعد از این مدت، دال عدس را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن کامل خارج شود.
مرحله دوم
در مرحله بعد، برنج را در یک کاسه آب بریزید و بگذارید به مدت یک ساعت خیس بخورد. سپس یک قابلمه مناسب بردارید و آن را نصفه با آب پر کنید. قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید تا سریعتر بجوشد.
مرحله سوم
اکنون برنج را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه در آب جوش بماند تا کمی پخته شود. در این زمان، ۲ عدد از پیازها را ریز خرد کنید و همراه با کمی روغن در یک تابه بریزید.
مرحله چهارم
تابه را روی حرارت قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا نرم شوند. سپس دال عدس را به تابه اضافه کنید و کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن بیفزایید. همه مواد را تفت دهید تا عطر ادویهها به خوبی بیرون بیاد.
مرحله پنجم
بعد از ۸ تا ۱۰ دقیقه، برنج را آبکش کنید. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید. در کف قابلمه، کمی نان بگذارید تا تهدیگ درست شود و بعد مقداری برنج بر روی آن بریزید.
مرحله ششم
حالا مقداری از مخلوط پیاز داغ و دال عدس را به صورت یکنواخت روی برنج بریزید. این کار را ادامه دهید تا تمام مواد تمام شود. سپس درب قابلمه را بگذارید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله هفتم
برای دم کشیدن برنج، حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است. در همین حین، کوفته قلقلیها را درست کنید. پیاز باقیمانده را رنده کنید و به همراه گوشت چرخ کرده و ادویه در یک کاسه بریزید.
مرحله هشتم
سبزیجات را ریز خرد کنید و به همراه آرد سوخاری به کاسه اضافه کنید. سپس همه مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شود. سپس یک تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید.
مرحله نهم
اکنون مواد گوشتی را به شکل کوفته قلقلیهای کوچک درآورید و در تابه قرار دهید تا سرخ شوند. در نهایت دال عدس پلو را در ظرف سرو بکشید و کوفتهها را روی آن بچینید و نوش جان کنید.