“`html
آموزش دلمه بادمجان
دلمه بادمجان از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که اصلیت آن به استان آذربایجان برمیگردد. اگر دوست دارید طرز تهیه این غذا را به طور کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید، تا انتها با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان دلمهای | ۸ عدد |
گوجهفرنگی | ۳ عدد |
برنج | نصف پیمانه |
لپه | نصف پیمانه |
پیاز | ۳ عدد |
سیر | ۴ عدد |
سبزی دلمه | ۲۰۰ گرم |
گوشت چرخکرده | ۱۰۰ گرم |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
آموزش دلمه بادمجان
مرحله اول
برای درست کردن دلمه بادمجان ابتدا باید لپهها را حداقل برای ۴ ساعت در آب بخیسانیم. این کار باعث میشود که نفخ لپهها گرفته شود. بعد از خیساندن، لپهها را آبکشی کرده و با دو لیوان آب در یک قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا لپهها به مدت یک ساعت بپزند.
مرحله دوم
در این مرحله برنج را در آبی که کمی نمک دارد میخیسیم. سپس یک قابلمه را نیمه آب کرده و یک قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم. قابلمه را روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب به جوش بیاید.
مرحله سوم
زمانی که آب به جوش آمد، برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه میکنیم و ۷ تا ۱۰ دقیقه میگذاریم تا نیمپز شود. وقتی که دور برنج نرم و وسط آن کمی سفت شده بود، برنج را آبکشی کرده و کنار میگذاریم.
مرحله چهارم
“““html
دو عدد پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و با کمی روغن در یک تابه مناسب سرخ میکنیم تا پیازها نرم و سبک شوند. سپس دو حبه سیر را نیز خرد کرده و به پیازها اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
مرحله پنجم
حالا گوشت چرخ کرده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه میکنیم و مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه میزنیم. این مخلوط را خوب تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا طعم خامی رب گرفته شود.
مرحله ششم
در این مرحله، اگر لپهها نرم و نیمپز شدهاند، آنها را آبکش میکنیم و به تابه حاوی گوشت اضافه میکنیم. همچنین سبزی دلمه را خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم. حرارت را کمی بالا میبریم و مواد را مداوم هم میزنیم تا سبزی آب نیندازد.
مرحله هفتم
پس از اینکه سبزی دلمه کمی سرخ شد و رنگ آن تغییر کرد، درب تابه را گذاشته تا به مدت ۵ دقیقه بخار بپیچد. سپس درب تابه را بر میداریم و برنجی که قبلاً آبکش کرده بودیم را اضافه میکنیم و همه مواد را خوب مخلوط میکنیم.
مرحله هشتم
پس از اینکه برنج با سایر مواد مخلوط شد، منتظر میمانیم تا آب درون تابه به طور کامل تبخیر شود. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. بعد کلاهک بادمجانها را با دقت جدا میکنیم و داخل بادمجانها را خالی میکنیم.
مرحله نهم
مراقب باشید هنگام خالی کردن داخل بادمجانها، به بدنه آنها آسیبی نرسد. حالا بادمجانها را در کمی روغن تفت میدهیم تا کمی سرخ شوند و در زمان پخت دلمهها شکلشان را حفظ کنند و له نشوند. سپس روغن اضافی بادمجانها را با دستمال حولهای میگیریم.
مرحله دهم
سیرها و پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد کرده و در یک قابلمه بزرگ تفت میدهیم تا کمی سبک شوند. سپس گوجهفرنگیها را خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم و تفت دادن را ادامه میدهیم تا گوجهفرنگیها هم کمی سرخ شوند.
مرحله یازدهم
حالا دو لیوان آب جوش به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم سس دلمهها با حرارت بالا غلیظ شود. در حین آماده شدن سس، مخلوط گوشت، برنج و لپه را داخل بادمجانها میریزیم و بادمجانها را داخل سس میچینیم.
مرحله دوازدهم
حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا دلمهها به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم بپزند. در پایان، دلمههای بادمجان را در ظرف دلخواه میچینیم و سس گوجهفرنگی را روی آنها میریزیم.
نکات آموزش دلمه بادمجان
دلمه بادمجان بدون گوشت
اگر نمیخواهید از گوشت برای تهیه دلمه بادمجان استفاده کنید، میتوانید سبزیجات و حبوبات را جایگزین کنید. مثلاً میتوانید از قارچ سرخ شده به جای گوشت استفاده کنید. همچنین اگر از گوشت استفاده نمیکنید، میتوانید از لپه و برنج بیشتری استفاده کنید.
دلمه با بادمجان قلمی
اگر بادمجانهای دلمهای ندارید و میخواهید از بادمجانهای قلمی استفاده کنید، باید بادمجانها را به صورت طولی از وسط برش بزنید به گونهای که فقط از یک سمت برش بخورد و سمت دیگرش متصل بماند. سپس داخل بادمجان را با قاشق یا چاقو خالی میکنیم و مواد دلمه را داخل آن میریزیم. بادمجانها را به طوری در قابلمه بگذارید که سمت برش خورده بالا باشد تا مواد نریزند.