آموزش دلمه برگ مو با شیره انگور

دلمه غذایی خوشمزه و مغذی است که بیشتر در خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه تهیه می‌شود. مواد داخلی دلمه‌ها ممکن است با هم تفاوت‌هایی داشته باشد. واژه‌ی دلمه از زبان ترکی به معنی “پر شده” است. این غذا را می‌توان با برگ درخت انگور، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و بادمجان درست کرد. یکی از محبوب‌ترین نوع دلمه، دلمه برگ مو است که برای تهیه آن از برنج نیم‌دانه، گوشت چرخ کرده، لپه و سبزی مخصوص دلمه استفاده می‌شود. دلمه برگ مو یکی از مجلسی‌ترین و محبوب‌ترین دلمه‌های ایرانی به حساب می‌آید. جالب است بدانید که دلمه برگ مو علاوه بر اینکه به عنوان یک غذای کامل سرو می‌شود، در برخی از مناسبت‌ها به عنوان پیش‌غذا نیز ارائه می‌شود. در گذشته، دلمه‌ها به شکل بقچه پیچیده می‌شدند. هر چه مواد داخلی دلمه کمتر باشد، دلمه‌ها نازک‌تر خواهند بود. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله آموزش دلمه برگ مو با شیره انگور، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم دلمه برگ مو با شیره انگور
برگ مو ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
روغن به میزان لازم
پیاز سرخ شده ۱ عدد
سبزی دلمه خرد شده ۴ تا ۵ قاشق غذا خوری
لپه آب پز شده نصف لیوان
برنج ۱ لیوان سر خالی
مواد لازم برای سس دلمه
آب ۲ فنجان
شیره انگور ۲ قاشق غذا خوری
سرکه قرمز نصف استکان
سبزی دلمه شامل شوید و مرزه و نعنا و ترخون و جعفری می‌باشد

آموزش دلمه برگ مو با شیره انگور

مرحله اول

برای تهیه دلمه خوشمزه با برگ مو و شیره انگور، ابتدا برنج را حدود یک ساعت قبل با کمی نمک و آب گرم خیس کنید. سپس آن را به صورت کته با ۲ لیوان آب روی حرارت بگذارید. وقتی که آب برنج تمام شد، آن را کنار بگذارید.

مرحله دوم

در این مرحله، لپه را از شب قبل خیس کنید تا نرم شود. بعد از اینکه لپه آماده شد، می‌توانید ادامه مراحل را دنبال کنید.

“““html

نفخ لپه را به طور کامل گرفته و سپس با کمی آب روی حرارت می‌گذاریم تا بپزد. بعد از اینکه لپه‌ها پخته شدند، آنها را آبکش کرده و کنار می‌گذاریم.

مرحله سوم

یک تابه را برمی‌داریم و کمی روغن در آن می‌ریزیم تا داغ شود. سپس پیاز سرخ شده، گوشت، روغن، نمک، ادویه و زردچوبه را با هم تفت می‌دهیم. بعد از آن، سبزی دلمه را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌زنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله، لپه پخته شده و برنج را به مخلوط اضافه می‌کنیم و همه مواد را به خوبی مخلوط می‌کنیم. سپس برگ‌های مو را شسته و دم آن‌ها را جدا می‌کنیم. برگ‌ها را در یک ظرف کوچک به صورت روی هم می‌چینیم. روی برگ‌ها آب جوش می‌ریزیم تا کمی نرم شوند و راحت‌تر بتوانیم آن‌ها را بپیچیم.

مرحله پنجم

بعد از اینکه برگ مو تغییر رنگ داد، آن را از آب خارج می‌کنیم. مواد دلمه را داخل برگ‌های مو می‌پیچیم. در کف قابلمه کمی روغن می‌ریزیم و سپس کف آن را با ساقه‌های برگ مو می‌پوشانیم تا دلمه‌ها به کف قابلمه نچسبند.

مرحله ششم

دلمه‌های پیچیده شده را در قابلمه به صورت کنار هم قرار می‌دهیم. سپس مواد سس دلمه را در یک کاسه با هم مخلوط کرده و با مقداری روغن روی دلمه‌ها می‌ریزیم. برای جلوگیری از باز شدن برگ‌ها در حین پخت، یک بشقاب چینی روی دلمه‌ها قرار می‌دهیم.

مرحله هفتم

در مرحله پایانی، دلمه‌ها را با حرارت ملایم به مدت حدود یک ساعت می‌پزیم تا سس به خوبی غلیظ شود. توجه داشته باشید که این سس طعمی ملس و خوشایند به غذا می‌دهد. می‌توانید در حین پخت دلمه، گوجه سبز هم اضافه کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)