آموزش دمپخت شوید باقلا

دمپخت شوید باقلا یکی از غذاهای معروف و خوشمزه شمال ایران است که می‌توانیم آن را با هر نوع گوشت یا مرغ سرو کنیم. برای یادگیری درست کردن این غذا به صورت کامل، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۳ پیمانه
باقالی ۱ پیمانه
شوید ۱ پیمانه
نمک به مقدار لازم
روغن حیوانی به مقدار لازم
زعفران دم کرده به مقدار لازم
زرد چوبه به مقدار لازم

آموزش دمپخت شوید باقلا

مرحله اول

برای تهیه دمپخت شوید باقلا به روش شمالی، ابتدا برنج را با مقداری آب و نمک داخل یک کاسه بریزید و بگذارید حدود یک ساعت خیس بخورد. سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کنید.

مرحله دوم

در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید. سپس باقالی‌ها را به آب جوش اضافه کرده و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه بپزند. پس از این زمان، باقالی‌ها را آبکش کنید.

مرحله سوم

حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن حیوانی یا روغن مایع در آن بریزید. سپس شوید را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی شوید گرفته شود و کمی رنگش تغییر کند.

مرحله چهارم

در این مرحله مقداری زردچوبه به شوید اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس باقالی‌ها را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا کمی سرخ شوند. بعد برنج را در آبکش بریزید تا آب اضافی‌اش خارج شود.

مرحله پنجم

حالا برنج را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا با بقیه مواد مخلوط شود. سپس به اندازه‌ای آب اضافه کنید که روی سطح برنج را بگیرد. در ادامه زعفران دم کرده و یک قاشق چای‌خوری نمک را اضافه کنید.

مرحله ششم

در این مرحله بگذارید آب درون قابلمه کشیده شود و پخت اولیه برنج انجام شود. سپس یک دم‌کنی روی درب قابلمه بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در نهایت دمپخت شوید باقلا را در دیس بکشید و سرو کنید.