“`html
آموزش دمپخت ماهیچه
خوراک ماهیچه یکی از محبوبترین غذاهای گوشتی است. این غذا به خاطر بافت نرم و طعم لذیذش همیشه مورد توجه قرار میگیرد. اگر در هضم غذا مشکل دارید، باید بدانید که ماهیچه گوسفند یا گوساله نسبت به دیگر قسمتهای گوشت، هضم آسانتری دارد. همچنین، ماهیچه پروتئین و ویتامین بالاتری نیز دارد که برای سلامتی بدن بسیار مهم است. اگر شما در حال برنامهریزی یک مهمانی هستید یا میخواهید شام ویژهای برای خانوادهتان تهیه کنید، این غذا گزینه عالی است. برای یادگیری طرز تهیه این خوراک خوشمزه، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
ماهیچه گوسفندی | 2 عدد |
برنج | 3 تا 4 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
برگ بو | 2 عدد |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
هل نیم کوب | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و پودر دارچین | به مقدار کافی |
چوب دارچین و روغن |
دستور پخت دمپخت ماهیچه
مرحله اول
برای تهیه دمپخت ماهیچه، ابتدا پیازها را بشویید و بعد پوست بکنید. سپس آنها را به صورت نگینی خرد یا رنده کنید. قابلمه را روی حرارت قرار داده و کف آن را با روغن چرب کنید. بگذارید روغن داغ شود.
مرحله دوم
حالا پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آن را هم بزنید تا نسوزد. وقتی پیازها کمی نرم شدند، ماهیچه را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا همه طرف آن سرخ شود.
مرحله سوم
در این مرحله، هل نیمکوب، برگ بو، مقداری فلفل سیاه، زردچوبه و چوب دارچین را به قابلمه اضافه کنید تا عطر و طعم خوبی به گوشت بدهد. سپس زعفران را با مقداری آب به اندازهای که روی گوشت را بپوشاند، به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم
اجازه دهید ماهیچه حدود 2.5 تا 3 ساعت به آرامی بپزد. توجه داشته باشید که نمک را در مرحله آخر به غذا اضافه کنید، زیرا اگر در حین پخت به آن نمک اضافه کنید، گوشت دیرتر میپزد.
مرحله پنجم
اگر میخواهید ماهیچه را درست کنید…
“““html
اگر از زودپز استفاده میکنید، زمان پخت حدود یک ساعت و نیم بعد از شنیده شدن صدای سوپاپ است. پس از این مدت، آب را از صافی عبور داده و در ظرفی بگذارید.
مرحله ششم
برنج را یک یا دو بار به آرامی بشویید و سپس آن را در آب گوشت یا آب معمولی خیس کنید و کمی نمک به آن اضافه کنید. پس از یک یا دو ساعت، بسته به تازگی یا کهنگی برنج و نوع آن، برنج را در قابلمه ریخته و روی گاز قرار دهید.
مرحله هفتم
حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه بعد، وقتی که آب برنج بخار شد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. سپس ماهیچههایی که در مرحله دوم پختهاید را تمیز کنید و پوست و قسمتهای اضافی آن را کاملاً بگیرید.
مرحله هشتم
در این مرحله، ماهیچهها را وسط برنج قرار دهید و مقداری از برنج را روی آنها بریزید. سپس درب قابلمه را بگذارید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج بپزد. بعد از حدود ۴۰ دقیقه میتوانید آن را همراه با سبزی تازه، زیتون و سالاد شیرازی نوش جان کنید.
سخن پایانی
ماهیچه یکی از غذاهایی است که هر زمان در سفره باشد، همه را به سمت خود میکشاند و اگر کنار آن سبزی معطر، لیموی تازه و پیاز هم باشد، طعم آن را چند برابر خوشمزهتر میکند. ترکیب بینظیر دمپختک خانگی به همراه ماهیچه وعده غذایی فوقالعادهای را برای شما فراهم میآورد. ادویههای معطر این غذا باعث میشود که همه برای جمع شدن دور سفره غذا ترغیب شوند.