“`html
آموزش دمی عدس
دمی عدس یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که به روشهای مختلف درست میشود. اگر میخواهید طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله دمی عدس را یاد بگیرید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
ادویه پلویی | به مقدار کافی |
مواد لازم گوشت قلقلی |
|
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و زیره | به مقدار کافی |
روغن مایع | به مقدار کافی |
آموزش دمی عدس
مرحله اول
برای تهیه دمی عدس خوشمزه، ابتدا عدس را بشویید و در یک کاسه با آب بریزید، سپس بگذارید عدس به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس بخورد. در این حین برنج را هم بشویید.
مرحله دوم
اکنون برنج را در یک کاسه با آب بریزید و ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید برنج به مدت ۲ ساعت در آب خیس بخورد. بعد از این مدت، عدس را آبکشی کنید.
مرحله سوم
سپس عدس را در یک قابلمه پر از آب بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا عدس کاملاً پخته شود. وقتی عدس پخته شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و عدس را آبکشی کنید.
مرحله چهارم
حالا در یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن اضافه کنید و یکنواخت تفت دهید تا پیازها طلایی شوند. سپس ادویه پلویی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله پنجم
بعد از آن، برنج و عدس آبکش شده را به مخلوط پیاز و ادویه اضافه کرده و آرام هم بزنید. مقداری آب اضافه کنید که روی برنج را بپوشاند و درب قابلمه را بگذارید. حرارت را کم کنید و بگذارید غذا به آرامی بپزد.
مرحله ششم
بعد از حدود ۴۵ دقیقه، وقتی که آب غذا کشیده شد و برنج پخته شد، دمی عدس شما آماده است. میتوانید آن را با گوشت قلقلی که تهیه کردهاید سرو کنید.
“““html
مرحله چهارم
در این مرحله، یک عدد پیاز را به صورت ریز خرد کرده و آن را داخل یک قابلمه مناسب میریزیم. سپس کمی روغن مایع به همراه ادویه پلویی به قابلمه اضافه کرده و خوب تفت میدهیم تا پیازها سرخ و کاراملی شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله، برنج را آبکشی میکنیم و بعد آن را به قابلمه حاوی پیاز اضافه میکنیم. در ادامه، به اندازه یک بند انگشت از سطح برنج، آب به قابلمه اضافه کرده و عدس آبکشی شده را هم به قابلمه میزنیم.
مرحله ششم
حالا باید بگذاریم آب داخل قابلمه تبخیر شود. زمانی که آب تبخیر شد، درِ قابلمه را با دمکنی میپوشانیم و آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و شعلهپخش کن هم زیر آن میگذاریم.
مرحله هفتم
اجازه میدهیم دمی عدس به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا بخار کند. در این بین باقیمانده پیازها و سیر را با رنده ریز رنده میکنیم و سپس آن را به همراه گوشت چرخکرده داخل یک کاسه میریزیم.
مرحله هشتم
حالا مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زیره به کاسه اضافه کرده و خوب ورز میدهیم تا همه مواد یکدست شوند. بعد به اندازه یک گردو بزرگ از مایه گوشت برمیداریم و به شکل قلقلی در میآوریم و در سینی قرار میدهیم.
مرحله نهم
در این مرحله، روی گوشتهای قلقلی را با کیسه فریزر میپوشانیم و به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال میگذاریم. بعد از این مدت، یک تابه مناسب روی حرارت ملایم گرم میکنیم و مقدار کمی روغن مایع به آن اضافه میکنیم.
مرحله دهم
حالا گوشتهای قلقلی را داخل تابه میچینیم و به طور کامل سرخ میکنیم و سپس کنار میگذاریم. پس از گذشت ۴۵ دقیقه، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و دمی عدس را مخلوط کرده و در ظرف مورد نظرمان میریزیم.
مرحله یازدهم
در انتها، گوشتهای قلقلی سرخ شده را روی دمی عدس قرار میدهیم. میتوانیم دمی عدس را به همراه سالاد شیرازی یا ماست سرو کنیم. نوش جان! به سلیقه خود میتوانید دمی عدس را با قلقلی مرغ نیز درست کنید.