آموزش دو پیازه ماهی

دوپیازه ماهی یک غذای سنتی و معروف در جنوب ایران است. این غذا با ماهی پخته شده و شوید پلو درست می‌شود. اگر شما از بوی ماهی خوشتان نمی‌آید، این غذا برای شما گزینه‌ی مناسبی است. معمولاً این غذا را با ترشی و زیتون سرو می‌کنند. برای کاهش بوی ماهی، از برگ بو و چوب دارچین استفاده می‌شود. شما می‌توانید از هر نوع ماهی استفاده کنید، اما بهتر است از ماهی‌هایی با تیغ کمتر مثل ماهی شیر استفاده کنید تا راحت‌تر باشد.

مواد لازم برای ۴ نفر
ماهی شیر ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد درشت
سیر سبز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
شنبلیله و گشنیز ۲ قاشق غذاخوری
پودر لیمو عمانی ۱ قاشق چایخوری
شوید خرد شده ½ لیوان
برنج ۴ پیمانه
کشمش (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین و برگ بو به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی

دستور پخت دو پیازه ماهی

مرحله اول

برای درست کردن دوپیازه ماهی خوشمزه، ابتدا ماهی را خرد می‌کنیم و آن را با زردچوبه، برگ بو، فلفل، نمک، پیاز و چوب دارچین و کمی آب در یک قابلمه می‌گذاریم تا بپزد. بعد از پختن، ماهی‌ها را تکه تکه می‌کنیم و تیغ‌های آن‌ها را جدا می‌کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله یک تابه برمی‌داریم و کمی روغن به آن اضافه می‌کنیم و روی حرارت می‌گذاریم. وقتی روغن داغ شد، پیازها را که شسته و پوست کنده‌ایم، به قطعات کوچک خرد کرده و در روغن سرخ می‌کنیم تا سبک و طلایی شوند.

مرحله سوم

وقتی پیازها سرخ شدند، سیر سبز خرد شده و شنبلیله و گشنیز را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. سپس نمک و پودر لیمو عمانی را هم اضافه می‌کنیم و بعد از آن ماهی‌های پخته و تیغ گرفته را به مخلوط اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

مرحله چهارم

کشمش‌ها را شسته و در آبکش می‌ریزیم تا آب آن‌ها خارج شود. سپس کشمش‌ها را به تابه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. بعد از کمی تفت دادن، آن را از روی حرارت برمی‌داریم. برنج را از قبل شسته و از شب قبل با آب و نمک خیس می‌کنیم.

مرحله پنجم

یک قابلمه برمی‌داریم و داخل آن ۴ برابر…

“““html

ابتدا برنج را در یک قابلمه می‌ریزیم و کمی آب به آن اضافه می‌کنیم. بعد قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم تا آب به جوش آید. وقتی آب جوشید، برنج‌ها را با مقداری نمک به آن اضافه می‌کنیم تا برنج‌ها بپزند و کمی نرم شوند. بعد از این که برنج نیم‌پز شد، آن را درون آبکش می‌ریزیم تا آب آن تماماً تخلیه شود.

مرحله ششم

پس از آن، شویدها را به آب جوش اضافه می‌کنیم و به مدت ۵ دقیقه دیگر آن را می‌پزیم. بعد از آن، شویدها را هم همراه با برنج در آبکش می‌ریزیم تا آب آن خارج شود. حالا یک قابلمه دیگر برمی‌داریم و آن را روی حرارت با کمی روغن گرم می‌کنیم.

مرحله هفتم

در کف قابلمه، ته دیگ دلخواه را قرار می‌دهیم. سپس شوید پلو را روی ته دیگ می‌ریزیم. بعد ماهی و پیاز سرخ شده را لابه‌لای برنج قرار می‌دهیم. این کار را تا زمانی که برنج و ماهی تمام شود، ادامه می‌دهیم. در آخر، قابلمه را روی حرارت کم قرار می‌دهیم تا خوب دم بکشد.

مطالب پیشنهادی