آموزش ران مرغ دودی
از گذشته، زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب ایرانی بوده است. برای تهیه مرغ، روشهای مختلفی وجود دارد. یکی از این روشها، درست کردن ران مرغ دودی است که با ادویههای معطر، بوی ناخوشایند مرغ را از بین میبرد و طعم بهتری به آن میدهد. در این روش، با استفاده از دود، مرغ دودی میشود. دستور تهیه این مرغ کمی با دستور خورش مرغ متفاوت است. این غذای خوشمزه رب گوجه ندارد و بیشتر طعم کبابی دارد. این مرغ را میتوان برای سرو با سس باربیکیو یا کچاپ یا در کنار برنج استفاده کرد. برای یادگیری طرز تهیه ران مرغ دودی، تا انتهای مطلب با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ران مرغ | یک تا یک و نیم کیلو |
روغن زیتون | نصف لیوان |
سیر | ۱ عدد (۸ حبه) |
فلفل قرمز شیرین | ۳ عدد |
فلفل سبز تند | ۳ عدد |
برگ بو | ۳ عدد |
پاپریکا | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | به مقدار لازم |
لیمو ترش | ۱ عدد |
ذغال | ۳ تکه |
روغن | ۱ قاشق غذا خوری |
آموزش ران مرغ دودی
مرحله اول
برای درست کردن مرغ دودی خوشمزه، ابتدا رانهای مرغ را به دو تکه تقسیم میکنیم و کنار میگذاریم. فلفلها را خرد کرده و داخل مخلوطکن میریزیم. سپس برگ بو، سیر، نمک، روغن زیتون، پاپریکا و آب لیمو ترش را اضافه میکنیم و همه را خوب میکس میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، روی تکههای مرغ را با چاقوی تیز خطوطی میزنیم. سپس آنها را در یک کاسه میریزیم و مایهای که در مخلوطکن درست کردیم را روی مرغها میریزیم و خوب ماساژ میدهیم تا مزهدار شوند.
مرحله سوم
حال یک کاسه کوچک استیل را وسط مرغها قرار میدهیم. سپس سه تکه ذغال را روی شعله گاز میگذاریم تا داغ و کاملاً سرخ شوند. ذغالهای داغ را در کاسه کوچک میگذاریم و کمی روغن روی آن میریزیم.
مرحله چهارم
سپس روی ظرف را میپوشانیم تا کاملاً دود کند و مرغها دودی شوند. حدود ۱ ساعت مرغها را در دود نگه میداریم تا خوب مزهدار شوند. بعد از آن مرغها را برای حدود ۴ ساعت در یخچال استراحت میدهیم. روی سینی فر یک توری قرار میدهیم.
مرحله پنجم
وقتی دود کامل شد، مرغها را از کاسه خارج کرده و روی توری میگذاریم. آنها را به داخل فر میگذاریم و با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۵۰ تا ۶۵ دقیقه میپزیم. سپس میتوانیم آن را با سس باربیکیو و کچاپ سرو کنیم.