آموزش رشته پلو با قیسی

رشته پلو با قیسی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی در ایران است که با دستورهای مختلفی تهیه می‌شود. برای یادگیری کامل و قدم به قدم آموزش این غذا، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۳ پیمانه
رشته پلویی ۱ بسته
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
کشمش پلویی ۱ پیمانه
قیسی ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد بزرگ
زعفران دم کرده به مقدار کافی
نمک، سیاه فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
روغن محلی، پودر هل و پودر دارچین به مقدار کافی

آموزش رشته پلو با قیسی

مرحله اول

برای تهیه رشته پلو با قیسی، ابتدا یک قابلمه بزرگ با آب را روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، برنج را شسته و به همراه رشته پلویی و کمی نمک به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

حالا اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بماند تا کمی نرم شود. بعد از این زمان، اگر اطراف برنج نرم شده و وسط آن کمی سفت است، قابلمه را از روی حرارت برداشته و آبکش می‌کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله، یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و کمی روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم. سپس ته‌دیگ دلخواه را در قابلمه قرار داده و رشته پلویی را به همراه پودر دارچین و پودر هل، به صورت لایه‌ای درون قابلمه می‌ریزیم.

مرحله چهارم

حالا مقداری زعفران دم‌کرده و روغن محلی را به صورت یکنواخت روی برنج می‌ریزیم. سپس درب قابلمه را با دم‌کنی می‌پوشانیم و آن را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم.

مرحله پنجم

اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در این زمان، پیاز را رنده کرده و آب اضافی آن را جدا می‌کنیم. سپس پیاز رنده‌شده را با گوشت چرخ کرده در یک کاسه مخلوط می‌کنیم.

مرحله ششم

حالا کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم تا مخلوط یکدست شود. سپس به اندازه یک گردو از مخلوط گوشت جدا کرده و به شکل قلقلی درمی‌آوریم.

مرحله هفتم

“““html

در این مرحله، گوشت‌های قلقلی را داخل یک سینی می‌گذاریم و روی آن‌ها را با کیسه فریزر می‌پوشانیم. سپس بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال استراحت کنند. بعد از این زمان، گوشت‌های قلقلی را از یخچال بیرون می‌آوریم.

مرحله هشتم

حالا یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و مقداری روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم. بگذارید روغن خوب داغ شود. سپس گوشت‌های قلقلی را در تابه می‌چینیم و تفت می‌دهیم تا کاملاً سرخ شوند.

مرحله نهم

بعد از ۱۰ دقیقه، مقداری زعفران دم‌کرده به تابه اضافه می‌کنیم و دوباره می‌گذاریم گوشت‌های قلقلی به مدت ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت بمانند تا زعفران خوب به آن‌ها بچسبد. سپس گوشت‌های قلقلی را از تابه خارج می‌کنیم.

مرحله دهم

در این مرحله، قیسی‌ها را شسته و به تابه اضافه می‌کنیم. سپس مقداری روغن به تابه اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا قیسی‌ها کمی سرخ و نرم شوند. بعد از آن قیسی‌های سرخ‌شده را از تابه خارج کرده و کشمش‌ها را می‌شوییم.

مرحله یازدهم

حالا کشمش‌های شسته شده را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. سپس تابه را از روی حرارت برمی‌داریم. وقتی که رشته پلو به خوبی دم کشید و پخته شد، آن را مخلوط کرده و داخل ظرف موردنظر می‌ریزیم.

مرحله دوازدهم

در ادامه، گوشت‌های قلقلی را با کشمش و قیسی روی رشته پلو قرار می‌دهیم. اگر قیسی‌ها مزه ترشی داشتند، می‌توانید با مقداری شکر آن‌ها را تفت دهید. در نهایت رشته پلو را با ماست سرو می‌کنیم. نوش جان!