آموزش سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که معمولاً برای شب عید نوروز درست می‌شود. برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله سبزی پلو با ماهی، در ادامه با رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
برنج ۲ پیمانه
ماهی قزل آلا یا نوع دیگر ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
سبزی پلویی ۱۰۰-۱۵۰ گرم
شوید خشک ۲ قاشق غذاخوری
ادویه ماهی ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت سبزی پلو با ماهی

مرحله اول

برای تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید، ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد می‌کنیم و در یک کاسه می‌ریزیم. سپس سیر را رنده می‌کنیم و به همراه ادویه ماهی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می‌کنیم.

نکته: برای خوشمزه‌تر شدن طعم ماهی، بهتر است ادویه‌ها را خودتان آسیاب کنید.

مرحله دوم

در این مرحله سر و دم ماهی را جدا کرده، سپس پوست آن را می‌گیریم و ماهی‌ها را فیله می‌کنیم. فیله‌ها را داخل کاسه حاوی مواد طعم‌دهنده می‌گذاریم و با دست مواد را به خوبی به ماهی‌ها می‌مالیم تا طعم‌دار شوند.

نکته: اگر می‌خواهید غذا زیباتر و مجلسی‌تر شود، می‌توانید ماهی‌ها را با سر و دم سرخ کنید.

مرحله سوم

حالا روی درب کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال می‌گذاریم تا ماهی‌ها طعم‌دار شوند. در همین حین، برنج را در آب ولرم و نمک خیس می‌کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله سبزی پلویی که معمولاً شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، شنبلیله و برگ سیر تازه است را به خوبی می‌شوییم و سپس به صورت…

“““html

متوسط (نه خیلی ریز نه خیلی درشت) خرد می کنیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله پنجم

در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع به آب جوش اضافه می‌کنیم و بعد برنج خیسانده شده را به آن می‌ریزیم.

مرحله ششم

حالا بین ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر می‌کنیم تا برنج کمی بپزد. وقتی دانه‌های برنج نرم و مغزشان سفت شد، باید برنج را آبکشی کنیم. بعد از اینکه قابلمه برنج را از روی حرارت برداشتیم، نصف سبزی را به برنج اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله، مخلوط برنج و سبزی را با آب ولرم آبکشی می‌کنیم. سپس قابلمه‌ای که برای پخت سبزی پلو آماده کرده‌ایم را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و کمی روغن اضافه می‌کنیم. حالا برای ته‌دیگ از سیب‌زمینی یا نان استفاده می‌کنیم.

مرحله هشتم

حالا روی ته‌دیگ کمی از مخلوط برنج و سبزی می‌ریزیم و روی آن مقداری از سبزی باقیمانده و شوید خشک می‌ریزیم. به همین شکل برنج و سبزی را لایه به لایه در قابلمه می‌ریزیم و در آخر وسط برنج را با دسته کفگیر باز می‌کنیم.

مرحله نهم

سپس مقداری زعفران دم‌کرده روی برنج می‌ریزیم و درب قابلمه را به همراه دم‌کنی می‌گذاریم تا برنج به مدت یک ساعت دم بکشد. بعد از اینکه ماهی طعم‌دار شد، آن را از یخچال خارج می‌کنیم و مواد طعم‌دهنده را از آن جدا می‌کنیم.

مرحله دهم

در این مرحله، یک تابه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی روغن اضافه می‌کنیم. سپس دو طرف ماهی را با حرارت ملایم سرخ می‌کنیم و در صورت تمایل در پایان کمی زعفران به ماهی سرخ‌شده اضافه می‌کنیم تا رنگ بهتری داشته باشد.

مرحله یازدهم

پس از اینکه سبزی پلو کاملاً دم کشید، آن را درون قابلمه مخلوط می‌کنیم تا یکدست شود، سپس در دیس می‌کشیم و با برنج زعفرانی تزیین می‌کنیم. در پایان، سبزی پلو را به همراه ماهی سرخ‌شده سرو می‌کنیم.

نکات پخت سبزی پلو با ماهی

ماهی سرخ‌شده رستورانی

اگر می‌خواهید ماهی‌ها را به صورت سفره‌ای درون روغن سرخ کنید، می‌توانید از روش زیر استفاده کنید. در این روش، بدن ماهی به صورت کامل باز شده و بعد از طعم‌دار شدن در روغن فراوان سرخ می‌شود.

ماهی شکم پر

یکی دیگر از روش‌های پخت ماهی به صورت مجلسی، ماهی شکم پر است که می‌تواند گزینه‌ای لاکچری برای مهمانی‌های شما باشد. می‌توانید آموزش تهیه ماهی شکم پر را در مطلب زیر مطالعه کنید.

خوراک ماهی قزل‌آلا

اگر می‌خواهید سبزی پلو را به صورت مجلسی‌تر تهیه کنید، می‌توانید از خوراک ماهی قزل‌آلا در کنار سبزی پلو استفاده کنید. در صورت تمایل، می‌توانید آموزش مرحله به مرحله این خوراک خوشمزه و لاکچری را در ادامه مطالعه کنید.