“`html
آموزش سبزی پلو دامغانی
سبزی پلو دامغانی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی شهر دامغان است که با مواد مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری دستور پخت کامل و مرحله به مرحله این غذا، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
بادمجان | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
سبزی پلویی | ۳۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش سبزی پلو دامغانی
مرحله اول
برای درست کردن سبزی پلوی دامغانی، ابتدا برنج را در یک کاسه بزرگ با آب بریزید. سپس یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید برای یک ساعت خیس بخورد. در این مدت، بادمجانها را پوست کنده و به صورت حلقهای برش بزنید.
مرحله دوم
حالا یک تابه را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن به آن اضافه کنید. وقتی روغن داغ شد، بادمجانها را به تابه اضافه کنید و هر دو طرف آنها را سرخ کنید. سپس بادمجانها را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله سوم
در این مرحله، پیاز را پوست کنده و به صورت ریز خرد کنید. سپس دوباره یک تابه را روی حرارت بگذارید و کمی روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد، پیاز را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا نرم شود.
مرحله چهارم
اکنون، گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید. کمی آن را تفت دهید تا رنگش تغییر کند. سپس گوجه فرنگیها را رنده کرده و به مخلوط اضافه کنید و کمی تفت دهید تا همه چیز خوب ترکیب شود.
مرحله پنجم
در این مرحله، مواد را به یک سمت تابه ببرید و رب گوجه فرنگی را به سمت دیگر اضافه کنید. خوب تفت دهید تا رب کمی سرخ شود. سپس حرارت را کم کنید تا گوشت به خوبی بپزد.
مرحله ششم
حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کنید و آن را روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید…
“““html
اجازه دهید آب به جوش بیاید. وقتی آب جوشید، برنج را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید و بگذارید برنج به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزد تا نرم شود.
مرحله هفتم
در این زمان، سبزی برای پلو را خیلی ریز خرد کنید و بعد از ۶ دقیقه به قابلمه برنج اضافه کنید و خوب با برنج مخلوط کنید. سپس برنج و سبزی را آبکش کنید و یک قابلمه مناسب روی حرارت بگذارید.
مرحله هشتم
حالا کمی روغن به قابلمه اضافه کنید، بعد مقداری نان را به عنوان تهدیگ در کف قابلمه بگذارید. بعد از آن، مقدار کمی از ترکیب برنج و سبزی را روی تهدیگ بریزید و سپس مقداری از گوشت چرخکرده را روی برنج بریزید.
مرحله نهم
این کار را به همین صورت به صورت لایهای در قابلمه ادامه دهید، سپس درب قابلمه را بگذارید و به پلو اجازه دهید به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در نهایت، پلو را مخلوط کرده و در ظرف سرو بکشید، سپس با بادمجان سرخشده سرو کنید.