آموزش سس کارامل

سس کارامل یکی از سس‌های محبوب در شیرینی‌پزی است که می‌توانید از آن در درست کردن انواع کیک‌ها و شیرینی‌ها استفاده کنید. برای آموزش کامل و مرحله‌به‌مرحله سس کارامل، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم سس کارامل
شکر ½ پیمانه
شیر ¼ پیمانه
خامه صبحانه ۲ قاشق غذاخوری
کره ½ قاشق غذاخوری

آموزش سس کارامل

مرحله ۱: آماده‌سازی برای ذوب کردن شکر

در ابتدا یک تابه بزرگ انتخاب کنید و شکر را داخل آن بریزید. تابه باید دسته‌دار باشد تا بتوانید به راحتی شکر را ذوب کنید. بعد از آن، تابه را روی حرارت متوسط تا کم بگذارید تا شکر ذوب شود.

مرحله ۲: تکان دادن شکر برای ذوب شدن کامل

در این مرحله، اکیداً توصیه می‌کنیم از قاشق استفاده نکنید و فقط تابه را آرام آرام تکان دهید تا شکر کاملاً ذوب شود. استفاده از قاشق ممکن است باعث شکرک زدن شود.

مرحله ۳: آماده‌سازی شیر و خامه

شیر و خامه را با هم مخلوط کرده و در یک قابلمه کوچک بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. شیر و خامه فقط باید گرم شوند و مراقب باشید که جوش نیایند.

مرحله ۴: اضافه کردن کره به شکر

بعد از گرم شدن شیر و خامه، این مخلوط را در یک لیوان دسته‌دار بریزید و نزدیک خود نگه دارید. وقتی شکر کاملاً شفاف و روان شد، کره را اضافه کرده و با سرعت هم بزنید.

مرحله ۵: اضافه کردن مخلوط شیر و خامه

حالا شعله را کم کرده و به آرامی و قاشق قاشق شیر و خامه گرم را به تابه حاوی شکر اضافه کنید. سپس مواد را بادقت و با سرعت هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند.

مرحله ۶: تنظیم غلظت و خنک کردن سس کارامل

اگر دوست دارید سس کارامل شما کمی غلیظ‌تر باشد، باید بگذارید بیشتر روی حرارت بماند تا به غلظت دلخواه برسد. در نهایت، سس را در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود.

انتخاب شکر مناسب برای تهیه سس کارامل

در تهیه این سس از شکر دانه درشت استفاده نکنید. این نوع شکر ممکن است کار ذوب شدن را کند کند و سس را بافت نامطلوبی بدهد. اگر شکر دانه درشت دارید، می‌توانید آن را با آسیاب ریز کنید، ولی حواستان باشد که کاملاً پودر نشود.

صبر کلید ذوب شدن شکر

فرآیند ذوب شدن شکر زمان‌بر است و باید با آرامش انجام شود. اگر شکر را با حرارت بالا بپزید، سریع می‌سوزد و طعم تلخی به سس می‌دهد. بنابراین، صبر در این فرآیند بسیار مهم است.

درجه حرارت کره و خامه در تهیه سس کارامل

دمای کره و خامه هم بسیار مهم است. باید قبل از اضافه کردن به مواد، کره به دمای اتاق برسد. اگر کره سرد باشد، باعث گلوله شدن شکر می‌شود. همچنین، خامه هم باید گرم باشد، چون استفاده از خامه سرد ممکن است باعث گلوله شدن شکر و بد شدن بافت سس شود.

گسترش دایره طعم

حالا که سس کارامل خوشمزه را یاد گرفته‌اید، می‌توانید به تجربه‌های جدید فکر کنید. آیا به آموزش سس شکلات فکر کرده‌اید؟ یا شاید سس دلسه دلچه، که سسی خاص و خوشمزه برای شیرینی‌ها و کیک‌هاست؟