آموزش سمبوسه

سمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که ریشه‌اش به شهرهای جنوبی کشور برمی‌گردد. این خوراکی‌ خوشمزه طرفداران زیادی دارد و به همین خاطر در دکه‌های خیابانی، همراه با فلافل به فروش می‌رسد. برای یادگیری آموزش آشپزی جنوبی به صورت گام‌به‌گام و تهیه سمبوسه سیب‌زمینی، با رضیم همراه شوید.

مواد لازم برای ۴ نفر
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
گشنیز ۵۰ گرم
جعفری ۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
نان لواش به تعداد کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن و زردچوبه به مقدار کافی

آموزش سمبوسه

مرحله اول

برای تهیه سمبوسه خوشمزه با سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی‌ها را با ۲ لیوان آب و نصف قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت زیاد می‌گذاریم تا بپزند.

مرحله دوم

وقتی سیب زمینی‌ها پخته شدند، می‌گذاریم کمی خنک شوند. سپس پوست آن‌ها را کنده و با گوشت‌کوب به شکل پوره سیب‌زمینی درمی‌آوریم و کنار می‌گذاریم.

مرحله سوم

حالا پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و با مقداری روغن در یک تابه روی حرارت ملایم تفت می‌دهیم. وقتی پیازها طلایی شدند، سیر و مقداری زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌زنیم تا عطر سیر آزاد شود.

مرحله چهارم

حالا گشنیز و جعفری‌های خرد شده را اضافه می‌کنیم. مواد را هر چند دقیقه هم می‌زنیم تا نسوزند. وقتی آب سبزی‌ها کاملا بخار شد، تابه را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله پنجم

مخلوط پیاز و سبزی‌ها را به پوره سیب‌زمینی اضافه کنیم. سپس نمک، فلفل قرمز و سیاه و ادویه‌های دلخواه خود را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم تا همگی یکدست شوند.

مرحله ششم

اگر دوست دارید سمبوسه‌های شما کمی تند و خوشمزه باشد، از فلفل قرمز تند هم استفاده کنید. حالا مواد پرکننده سمبوسه آماده است و باید نان‌های لواش را آماده کنیم. برای این کار، نان‌ها را به صورت طولی برش می‌زنیم.

مرحله هفتم

اگر عرض نان لواش را بیشتر بزنید،…

“`

برای تهیه سمبوسه، اگر می‌خواهید اندازه آن معمولی باشد، عرض نان لواش را بین ۸ تا ۱۲ سانتی‌متر انتخاب کنید. نکته مهم این است که حتماً نان‌های نرم استفاده کنید تا هنگام پیچاندن سمبوسه دچار مشکل نشوید.

مرحله هشتم

بعد از این که نان‌ها را به شکل مستطیل برش زدیم، کمی از مواد سمبوسه را در ابتدای نان قرار می‌دهیم و نان را به شکل مثلث می‌پیچیم.

مرحله نهم

اگر می‌خواهید سمبوسه‌های شما کمی پرتر باشد، مقدار بیشتری مواد داخل نان قرار دهید. اگر پیچاندن سمبوسه به شکل مثلثی برای شما سخت است، می‌توانید آنها را به صورت لوله‌ای بپیچید.

مرحله دهم

بعد از اینکه سمبوسه‌ها را پیچیدید، یک قابلمه گود مثل شیر داغ کن روی حرارت می‌گذاریم و مقداری روغن اضافه می‌کنیم تا سمبوسه‌ها در روغن شناور شوند. حتماً از روغن مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کنید تا سمبوسه‌ها تردتر و روغن کمتری جذب کنند.

مرحله یازدهم

حرارت زیر قابلمه باید متوسط باشد، سپس سمبوسه‌ها را به تعداد مناسب در روغن قرار می‌دهیم تا به صورت یکنواخت سرخ شوند. وقتی یک سمت سمبوسه سرخ شد،

مرحله دوازدهم

آنها را برمی‌گردانیم تا سمت دیگر نیز سرخ شود. این کار را با تمام سمبوسه‌ها با حوصله انجام می‌دهیم و بعد از سرخ شدن، آنها را روی توری فلزی قرار می‌دهیم یا با دستمال حوله‌ای روغن اضافی آنها را می‌گیریم.

مرحله سیزدهم

در نهایت سمبوسه‌ها را در ظرف دلخواه قرار می‌دهیم و همراه با سس کچاپ سرو می‌کنیم. برای تهیه نان سمبوسه می‌توانید از نان‌های دیگر مانند خمیر یوفکا هم استفاده کنید، یا اینکه مانند پیراشکی گوشت خودتان خمیر مخصوص تهیه کنید.

نکات آموزش سمبوسه

آموزش سمبوسه با پنیر

اگر به کالری بالا اهمیت نمی‌دهید، می‌توانید به سمبوسه‌ها پنیر اضافه کنید. به سلیقه خود می‌توانید از انواع پنیرهای رنده شده یا ورقه‌ای استفاده کنید. هنگام قرار دادن مواد در نان، کمی پنیر هم روی آنها بگذارید.

آموزش سمبوسه بدون روغن

همانطور که می‌دانید، سمبوسه به دلیل سرخ شدن در روغن، غذایی با کالری بالا محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید این غذاهای خوشمزه را با کالری کمتر و به صورت رژیمی تهیه کنید، می‌توانید از دستور سمبوسه بدون روغن استفاده کنید.