آموزش سمبوسه هندی

سمبوسه هندی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب هندوستان است که با مواد مختلف تهیه می‌شود. اگر می‌خواهید طرز تهیه این غذا را یاد بگیرید، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم خمیر سمبوسه
آرد ۴ پیمانه
روغن مایع ½ پیمانه
آب ۱ پیمانه
پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
سیاه دانه ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه خمیر سمبوسه

مرحله اول

برای درست کردن خمیر سمبوسه هندی، اول آرد را دو بار الک می‌کنیم. سپس پودر زیره، سیاه دانه و نمک را به آرد اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم تا یکنواخت شود. سپس روغن را اضافه کرده و مخلوط را به خوبی هم می‌زنیم.

مرحله دوم

زمانی که روغن به خوبی با خمیر ترکیب شد، آب را به مخلوط اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم تا خمیری یکنواخت به دست بیاید. بعد از آماده شدن خمیر، آن را به مدت ۵ دقیقه ورز می‌زنیم تا کاملا لطیف و یکدست شود.

مرحله سوم

حالا یک کاسه را با روغن چرب می‌کنیم و خمیر را داخل آن قرار می‌دهیم. سپس روی خمیر را با سلفون می‌پوشانیم. خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه در جایی گرم قرار می‌دهیم تا استراحت کند و آماده شود.

“““html
مواد لازم برای ۴ نفر
سیب زمینی ۵ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
سیر ۲ حبه
زنجبیل ۱ تکه کوچک
پیاز ۱ عدد بزرگ
فلفل تند ۱ عدد
گشنیز ۱ پیمانه
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
فلفل قرمز و پودر پیاز به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت سمبوسه هندی

مرحله اول

برای تهیه سمبوسه هندی خوشمزه، ابتدا پیاز را به قطعات ریز خرد کرده و همراه با مقداری روغن در یک تابه گرم می‌کنیم تا پیاز نرم و شفاف شود. سپس سیر و زنجبیل را رنده کرده و به تابه اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

پس از چند دقیقه تفت دادن سیر و زنجبیل تا عطر آن بلند شود، فلفل تند را به صورت ریز خرد کرده و به تابه اضافه می‌کنیم به همراه گوشت چرخ‌کرده. ادویه‌جات شامل نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پیاز و زردچوبه را هم اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم

سپس تمام مواد را خوب تفت می‌دهیم تا ادویه‌ها و طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند و رنگ گوشت تغییر کند. بعد از آن، نصف استکان آب جوش به تابه اضافه کرده و درب آن را می‌گذاریم تا گوشت خوب بپزد و آب تبخیر شود.

مرحله چهارم

در همین حال، سیب‌زمینی‌ها را با ۲ پیمانه آب و کمی نمک در یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت بالا قرار می‌دهیم تا سریع‌تر بپزند. بعد از پخته شدن، پوست سیب‌زمینی‌ها را گرفته و آنها را پوره می‌کنیم.

مرحله پنجم

زمانی که گوشت کاملاً پخته و آبش تبخیر شد، آب لیمو ترش و سیب‌زمینی پوره شده را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا مواد یکدست شوند. سپس گشنیز خرد شده را هم اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

وقتی که گشنیز را اضافه کردیم، تابه را از روی حرارت برمی‌داریم و مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند. حالا می‌گذاریم تا مواد کاملاً خنک شوند. در ادامه، خمیر را روی سطح کار می‌گذاریم و کمی ورز می‌دهیم.

مرحله هفتم

حالا به اندازه یک نارنگی از خمیر برداشته و با وردنه به ضخامت نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم. سپس مقداری از مخلوط سیب‌زمینی و گوشت چرخ‌کرده را در وسط خمیر قرار داده و آن را مانند سمبوسه یا پیراشکی به صورت مثلثی جمع می‌کنیم.

مرحله هشتم

به همین ترتیب همه سمبوسه‌ها را آماده می‌کنیم. سپس یک تابه عمیق روی حرارت قرار می‌دهیم و روغن را به اندازه‌ای می‌ریزیم که سمبوسه‌ها در هنگام سرخ شدن شناور شوند. در نهایت، سمبوسه‌ها را در روغن داغ سرخ می‌کنیم.

مرحله نهم

وقتی که سمبوسه‌ها طلایی شدند، آنها را از روغن خارج کرده و روی دستمال حوله‌ای می‌گذاریم تا روغن اضافی‌شان گرفته شود. در پایان، سمبوسه‌ها را در یک ظرف مناسب قرار داده و با سس دلخواه سرو می‌کنیم.

نکات پخت سمبوسه هندی

سس مناسب

همان‌طور که می‌دانید، غذاهای هندی معمولاً با سس‌های تند سرو می‌شوند. می‌توانید این سمبوسه را با سس فلفل تند یا سس کچاپ به روش هندی سرو کنید. برای تهیه این سس‌ها در خانه، می‌توانید آموزش‌های زیر را مشاهده کنید.