آموزش سمبوسه گوشت
سمبوسه گوشت یکی از انواع سمبوسه های خوشمزه و محبوب در کشورها مختلف است که با مواد متنوعی درست میشود. برای یادگیری این دستور آشپزی، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
جعفری | ۱۰۰ گرم |
فلفل دلمهای | ۲ عدد |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
نان لواش یا یوفکا | به مقدار لازم |
دستور پخت سمبوسه گوشت
تفت دادن پیاز و افزودن گوشت چرخ کرده و ادویه
برای درست کردن سمبوسه گوشت خوشمزه، اول پیاز را به قطعات کوچک خرد کرده و آن را با کمی روغن در یک ماهیتابه تفت میدهیم تا پیاز نرم و سبک شود. سپس، گوشت چرخ کرده و کمی زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه میکنیم.
خرد کردن فلفل دلمهای
وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، فلفل دلمهای را به صورت کوچک خرد کرده و به ماهیتابه اضافه میکنیم. فلفل دلمهای را چند دقیقه تفت میدهیم و سپس درب ماهیتابه را میگذاریم تا حدود ۵ تا ۷ دقیقه بپزد و نرم شود.
خرد کردن قارچها
در این مرحله، قارچها را به صورت کوچک خرد کرده و به ماهیتابه اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا آب آنها تبخیر شود. سپس، در وسط ماهیتابه، رب گوجهفرنگی را به طور جداگانه تفت میدهیم.
افزودن جعفری
یک نکته مهم درباره رب گوجهفرنگی این است که اگر به خوبی سرخ نشود، طعم سمبوسه خراب میشود. بنابراین بعد از سرخ کردن رب، جعفری را به صورت ریز خرد کرده و به ماهیتابه اضافه میکنیم.
افزودن ادویه
حال باید جعفری را هم به خوبی تفت دهیم تا آب آن گرفته شود. در آخر، کمی نمک و در صورت تمایل، فلفل قرمز هم به مایه سمبوسه اضافه میکنیم و آن را از روی حرارت بر میداریم تا کمی خنک شود.
قرار دادن مایه سمبوسه درون نان
حالا نانهای لواش یا یوفکا را آماده میکنیم و مایه سمبوسه را درون آنها میگذاریم و آنها را میپیچیم.با استفاده از یک چاقوی تیز، نان را به طولی با عرض ۱۰ سانتیمتر برش میزنیم. سپس کمی از مایه سمبوسه را در ابتدای نان قرار میدهیم و نان را بهصورت مثلثی تا میزنیم. بعد، یک ظرف گود و کوچک را روی حرارت قرار میدهیم.
سرخ کردن
داخل ظرف روغن به اندازهای میریزیم که سمبوسهها وقتی سرخ میشوند، در روغن شناور بمانند. برای سرخ کردن سمبوسهها حتماً از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده میکنیم، چون این نوع روغن جذب کمتری دارد و در دماهای بالا بهراحتی نمیسوزد.
سرو
بعد از اینکه سمبوسهها را سرخ کردیم، آنها را روی توری فلزی یا یک دستمال حولهای قرار میدهیم تا روغن اضافیشان خارج شود. در نهایت سمبوسهها را داخل ظرف مورد نظر قرار میدهیم و با سس کچاپ سرو میکنیم.