آموزش سوتی پلو با مرغ

سوتی پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که می‌توان آن را به روش‌ها و با مواد مختلف درست کرد. این غذا که به نام سوتلی پلو هم شناخته می‌شود، اصالتش به استان‌های آذربایجان شرقی و غربی برمی‌گردد و در واقع یک غذای آذری است. برای تهیه این غذا، برنج را با شیر و زعفران می‌پزند و به همین خاطر این غذا به نام سوتی پلو معروف شده است. در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، سوتی پلو به عنوان یک غذای مناسبتی شناخته می‌شود و به همین دلیل در اعیاد و مناسبت‌های خاص پخته می‌شود. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
شیر 4 پیمانه
برنج 4 پیمانه
آب 3 پیمانه
کره 50 گرم
روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
سینه مرغ 400 گرم
پیاز داغ ½ پیمانه
پیاز برای پخت مرغ 1 عدد متوسط
آلو خشک و قیسی به مقدار دلخواه
آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
شیر برای طعم دار کردن مرغ ½ پیمانه
کشمش و خرما به مقدار دلخواه
خلال پسته به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده به مقدار دلخواه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت سوتلی پلو

“““html
مرحله اول

برای درست کردن سوتی پلوی زعفرانی خوشمزه به سبک آذری، ابتدا پیاز را پوست می‌کنیم، می‌شوییم و به شکل حلقه‌ای خرد می‌کنیم. بعد، تکه‌های مرغ را در یک کاسه بزرگ می‌گذاریم.

مرحله دوم

سپس پیازهای خرد شده را روی مرغ‌ها می‌ریزیم و زعفران دم‌کرده و شیر را هم به آن اضافه می‌کنیم. کمی هم نمک می‌زنیم و با قاشق همه‌ی مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا مرغ‌ها با مخلوط آغشته شوند.

مرحله سوم

بعد، روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و آن را در یخچال می‌گذاریم تا حداقل ۳ ساعت مزه‌دار شود. در همین حین، قیسی‌ها و آلو بخارا را در یک کاسه می‌ریزیم، روی آن‌ها آب می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم تا نرم شوند.

مرحله چهارم

در این مرحله، کشمش‌ها را هم در یک پیاله می‌ریزیم و روی آن‌ها آب می‌ریزیم تا برای یک ساعت خیس بخورند. سپس برنج را می‌شوییم و در یک قابلمه، آب و شیر به همراه زعفران، نمک و کمی زردچوبه می‌ریزیم.

مرحله پنجم

با قاشق همه‌ی مواد را مخلوط کرده و برنج را به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا برنج به مدت ۲ ساعت خیس بخورد. بعد قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم و روغن را اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا آب و شیر تبخیر شده و به برنج جذب شود.

مرحله ششم

سپس برنج را به روش کته دم می‌کنیم. یک تابه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و کره را داخل آن می‌گذاریم. حالا کاسه مرغ را از یخچال بیرون می‌آوریم و آب‌لیمو را روی آن می‌ریزیم.

مرحله هفتم

بعد، مرغ‌ها را در تابه می‌چینیم و در تابه را می‌گذاریم تا مرغ‌ها تغییر رنگ دهند و سرخ شوند. سپس، به همین صورت به مدت تقریبا ۳۵ تا ۴۵ دقیقه اجازه می‌دهیم تا با آب خودشان کامل بپزند.

مرحله هشتم

پس از اینکه آب مرغ‌ها تبخیر شد و خوب پخته شدند، آن‌ها را برمی‌گردانیم تا طرف دیگرشان هم سرخ شود. کشمش‌ها و آلو بخارا و قیسی‌ها را در یک صافی می‌ریزیم تا آب اضافی‌شان خارج شود. یک تابه کوچک را روی حرارت قرار می‌دهیم.

مرحله نهم

حالا پیازداغ را در تابه می‌ریزیم و بعد کشمش‌ها و آلوی بخارا و قیسی‌های خیس خورده را هم به آن اضافه می‌کنیم و با پیاز داغ تفت می‌دهیم (می‌توانید کمی خرما بدون هسته هم اضافه کنید) و از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله دهم

برنج دم‌کشیده را در یک دیس می‌کشیم و روی آن را با مخلوط آلوی بخارا و خلال پسته تزئین می‌کنیم. شما می‌توانید مرغ‌ها را ریش ریش کرده و روی برنج بریزید یا همانطور که هست روی دیس قرار داده و سوتی پلو را نوش جان کنید.