“`html
آموزش سوتی پلو با مرغ
سوتی پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که میتوان آن را به روشها و با مواد مختلف درست کرد. این غذا که به نام سوتلی پلو هم شناخته میشود، اصالتش به استانهای آذربایجان شرقی و غربی برمیگردد و در واقع یک غذای آذری است. برای تهیه این غذا، برنج را با شیر و زعفران میپزند و به همین خاطر این غذا به نام سوتی پلو معروف شده است. در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، سوتی پلو به عنوان یک غذای مناسبتی شناخته میشود و به همین دلیل در اعیاد و مناسبتهای خاص پخته میشود. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
شیر | 4 پیمانه |
برنج | 4 پیمانه |
آب | 3 پیمانه |
کره | 50 گرم |
روغن مایع | 6 قاشق غذاخوری |
سینه مرغ | 400 گرم |
پیاز داغ | ½ پیمانه |
پیاز برای پخت مرغ | 1 عدد متوسط |
آلو خشک و قیسی | به مقدار دلخواه |
آب لیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری |
شیر برای طعم دار کردن مرغ | ½ پیمانه |
کشمش و خرما | به مقدار دلخواه |
خلال پسته | به مقدار دلخواه |
زعفران دم کرده | به مقدار دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت سوتلی پلو
“““html
مرحله اول
برای درست کردن سوتی پلوی زعفرانی خوشمزه به سبک آذری، ابتدا پیاز را پوست میکنیم، میشوییم و به شکل حلقهای خرد میکنیم. بعد، تکههای مرغ را در یک کاسه بزرگ میگذاریم.
مرحله دوم
سپس پیازهای خرد شده را روی مرغها میریزیم و زعفران دمکرده و شیر را هم به آن اضافه میکنیم. کمی هم نمک میزنیم و با قاشق همهی مواد را خوب مخلوط میکنیم تا مرغها با مخلوط آغشته شوند.
مرحله سوم
بعد، روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و آن را در یخچال میگذاریم تا حداقل ۳ ساعت مزهدار شود. در همین حین، قیسیها و آلو بخارا را در یک کاسه میریزیم، روی آنها آب میریزیم و کنار میگذاریم تا نرم شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله، کشمشها را هم در یک پیاله میریزیم و روی آنها آب میریزیم تا برای یک ساعت خیس بخورند. سپس برنج را میشوییم و در یک قابلمه، آب و شیر به همراه زعفران، نمک و کمی زردچوبه میریزیم.
مرحله پنجم
با قاشق همهی مواد را مخلوط کرده و برنج را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا برنج به مدت ۲ ساعت خیس بخورد. بعد قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و روغن را اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا آب و شیر تبخیر شده و به برنج جذب شود.
مرحله ششم
سپس برنج را به روش کته دم میکنیم. یک تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کره را داخل آن میگذاریم. حالا کاسه مرغ را از یخچال بیرون میآوریم و آبلیمو را روی آن میریزیم.
مرحله هفتم
بعد، مرغها را در تابه میچینیم و در تابه را میگذاریم تا مرغها تغییر رنگ دهند و سرخ شوند. سپس، به همین صورت به مدت تقریبا ۳۵ تا ۴۵ دقیقه اجازه میدهیم تا با آب خودشان کامل بپزند.
مرحله هشتم
پس از اینکه آب مرغها تبخیر شد و خوب پخته شدند، آنها را برمیگردانیم تا طرف دیگرشان هم سرخ شود. کشمشها و آلو بخارا و قیسیها را در یک صافی میریزیم تا آب اضافیشان خارج شود. یک تابه کوچک را روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله نهم
حالا پیازداغ را در تابه میریزیم و بعد کشمشها و آلوی بخارا و قیسیهای خیس خورده را هم به آن اضافه میکنیم و با پیاز داغ تفت میدهیم (میتوانید کمی خرما بدون هسته هم اضافه کنید) و از روی حرارت برمیداریم.
مرحله دهم
برنج دمکشیده را در یک دیس میکشیم و روی آن را با مخلوط آلوی بخارا و خلال پسته تزئین میکنیم. شما میتوانید مرغها را ریش ریش کرده و روی برنج بریزید یا همانطور که هست روی دیس قرار داده و سوتی پلو را نوش جان کنید.