آموزش سوهان عسلی

سوهان عسلی یکی از شیرینی‌های لذیذ و محبوب ایرانی است که بیشتر در فصل عید نوروز تهیه و مصرف می‌شود. این شیرینی خوشمزه خیلی شبیه به پولکی اصفهانی است و معمولاً به همراه نوشیدنی‌های داغ مثل چای سرو می‌شود. برای دیدن آموزش کامل شیرینی پزی سوهان عسلی، با رضیم همراه باشید.

مواد لازم سوهان عسلی
مغزیجات ۱ لیوان
شکر ۱ لیوان
عسل ۱ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه سوهان عسلی

مرحله اول

ابتدا یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و شکر را به آن اضافه می‌کنیم. شکر را به آرامی هم می‌زنیم تا ذوب شده و رنگش به قهوه‌ای کاراملی تبدیل شود. بعد از اینکه شکر کاراملی شد، عسل را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

حال مواد را آرام آرام تفت می‌دهیم تا رنگ آن تبدیل به طلایی شود. زمانی که مخلوط شکر و عسل به رنگ طلایی درآمد، کره را اضافه می‌کنیم و بعد از اینکه کره کاملاً با مواد مخلوط شد، زعفران دم کرده را اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم.

مرحله سوم

در تهیه سوهان عسلی، صبر بسیار مهم است. باید مواد را روی حرارت بسیار ملایم تفت بدهیم تا نسوزند. اگر شکر بسوزد، طعم سوهان عسلی خراب می‌شود. حالا مغزیجاتی را که دوست داریم به مواد اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

برای مغز سوهان عسلی می‌توانیم از کنجد، بادام هندی، بادام درختی، پسته و … استفاده کنیم. بعد از اضافه کردن مغزیجات، مواد را هم می‌زنیم تا به خوبی ترکیب شوند، سپس یک سینی مناسب را با فویل آلومینیومی می‌پوشانیم.

مرحله پنجم

حالا از مواد با قاشق برداشته و با فاصله در سینی می‌ریزیم. سوهان عسلی نه باید خیلی نازک باشد و نه خیلی ضخیم. بهتر است برای ضخامت سوهان خود یک حد وسط در نظر بگیرید. همچنین، پس از اضافه کردن مغزیجات نباید مواد را بیش از حد هم بزنیم.

مرحله ششم

هم زدن زیاد مواد بعد از اضافه کردن مغزیجات باعث می‌شود مواد روغن بیندازند و در نتیجه سوهان خوبی نداشته باشیم. بعد از اینکه همه مواد را در سینی ریختیم، صبر می‌کنیم تا کاملاً خنک شود و سپس می‌توانیم آن را جمع‌آوری کرده و در جایی خشک و خنک نگهداری کنیم.

نکات آموزش سوهان عسلی

مدت ماندگاری سوهان عسلی

همانطور که می‌دانید برای تهیه این آبنبات از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌شود. به همین دلیل نمی‌توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد. اگر سوهان عسلی را در ظرف دربسته در یخچال قرار دهید، می‌تواند تا یک ماه سالم بماند.